Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвятко Георгиев: Съкращението на щатни бройки в Пожарната е направено миналата година

Снимка: Радио Шумен

МВР не съкращава щатни бройки, каза заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев в интервю за предаването "Неделя 150".

Вчера имаше протест на Синдиката на пожарникарите. Ние проведохме среща с техни представители. Исканията им са в две посоки. От една страна, искат да бъдат назначени нови служители на работа в Пожарната, а от друга страна, са несъгласни с това, че са съкратени 292 незаети щатни бройки. В случая ръководството на МВР удовлетвори едното от желанията им, а именно през тази година ще бъдат проведени конкурси за 250 служители и те ще започнат работа. От друга страна обаче, МВР не съкращава щатни бройки. Това съкращение е било направено през лятото на миналата година и по-конкретно през месец юли, обясни Георгиев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44