Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова: Българският туристическия бранш е конкурентоспособен

Снимка: БГНЕС

Българският туристическия бранш е конкурентоспособен въпреки икономическите трудности, смята министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя направи оценката си на Международната туристическа борса за ваканция и СПА в София.

През миналата година са реализирани близо 22 милиона нощувки, което е почти 1 млрд. лева приходи. Около 300 милиона лева от тях са приходите  от българските граждани. Това е доказателство, че българският турист е сериозен ресурс, на който трябва да бъде обърнато сериозно внимание, посочи министър Ангелкова. Обмислят се всички възможни действия за компенсиране на спада на руски и украински туристи:

Предстои ни засилено участие, както на двете изложения сега март месец, включително и правим реклама по всички региони на територията на Руската федерация.

В момента се рекламира ударно на всички компенсиращи за България пазари за предстоящото лято, подчерта Николина Ангелкова:

Имаме изключително голямо нарастване на интереса от страна на всички скандинавски страни. Ударно участваме абсолютно на всички изложения, на които можем да го направим.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44