Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес крайбрежният град Лимасол е карнавалната столица на Кипър

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От днес крайбрежният град Лимасол е карнавалната столица на Кипър. В продължение на 10 дни, до началото на Великите пости, островът е под знака на празнични събития, веселие и забавление.

 Най-големият карнавал в Кипър започва по традиция в последния четвъртък преди Великия пост, когато може да се яде месо, който кипърци празнуват днес масово със скари на открито и цвъртящо месо.

Знак за началото на 10-дневната празнична програма дава тържественото влизане на Краля на карнавала тази вечер в Лимасол, който преминава на колесница, съпровождан от свитата си от музиканти, оркестри, мажоретки, кмета и членове на Общинския съвет на Лимасол. Следващите дни са изпълнени с много музика, танци, балове, концерти с карнавални песни, изпълнявани от деца и възрастни, конкурси за карнавални костюми и маски, изложби. Специално карнавално рали са подготвили клубът по колоездене и клубът на ретро коли в града.

Крайбрежният булевард ще бъде център на детския карнавален парад тази неделя. Кулминация на фиестата ще постави на 22 февруари Големият карнавален парад, в който ще дефилират 120 карнавални платформи и над 15 000 участници в шествието. Празникът ще завърши същата вечер с Големия карнавален бал.

Карнавали ще има и в столицата Никозия и в другите градове на острова.

В трудните икономически и социални условия в страната празненствата ще създадат настроение на оптимизъм, за превъзмогване на кризата, смятат техните организатори.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44