Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новият бюджет на Приморско запазва социалните придобивки

Общинският съвет  в  Приморско  с пълно мнозинство  прие  бюджета за тази година, той е малко над 18 милиона лева. Над 15 млн лв ще бъдат от собствени приходи, а близо 2 млн и 700 хил ще са от делегирани държавни дейности. За социални дейности са задели 30 000 лв. 122 000 лв. са предвидените суми  за подпомагане  отглеждането на новородени, а средствата за здравеопазване са в размер на 84 000 лв. Общината ще разполага с 80 000 лв. за безплатен обществен транспорт.. Местните жители, ползващи  детска градина и ясла също ще бъдат облекчени, като ще плащат само част от определената такса. Одобрени бяха и разходите за домашен патронаж във всички населени места на общината, който обслужва 400 потребители.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Шагунов, композиторът който написа Химна на Независимостта

Интересни и ценни документи свързани с Деня на независимостта се съхраняват в Държавния архив Бургас. Най - значимият от тях е оригинала на Химна на независимостта написан от капелмайсторът на 24 - черноморски пехотен полк Георги Шагунов, който го посвещава на знаменателното събитие в нашата история.  Шагунов е роден в Пловдив през..

обновено на 22.09.20 в 09:48

Созопол в кампания за стимулиране на активния начин на живот

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев се включва днес в празник на спорта и балансираното хранене в рамките на национална кампания. Така морският град, редом с други 18 общини, се нарежда за финансиране на проект до 20 000 лв. за стимулиране на активния начин на живот. Участие в инициативата, която за първи път ще се проведе в Созопол са..

публикувано на 22.09.20 в 09:41

В Сливен почитат възрожденците за Деня на независимостта

В Сливен с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци ще бъдат отбелязани 112 години от обявяването на независимостта на България.  Церемонията ще се състои от 11.00 часа при съблюдаване на противоепидемичните мерки. Тя се организира от община Сливен и военно формирование 22 220 и Регионалното управление..

публикувано на 22.09.20 в 09:21

Бургаският музей показва пушки, саби и револвери от началото на XX век

Хладно и огнестрелно оръжие, с което е била въоръжена българската войска от края на XVIII и началото на XX век ще представи Бургаският исторически музей, по време на тържествата на площад „Св. Св. Кирил и Методий“. Уредниците ще покажат саби, пушки и револвери от оръжейната колекция на РИМ – Бургас. Всеки, който желае ще може..

обновено на 22.09.20 в 09:03

В община Тунджа чакат президента Румен Радев

С богата празнична програма в Ямбол ще бъде отбелязана 112 –та година от обявяването на Независимостта. В честванията на община Тунджа се очаква да се включи и президентът Румен Радев. За поредна година отбелязването на Националния празник в Ямбол ще е  в двора на музея на Бойната слава, където след тържественото издигане на знамето,..

публикувано на 22.09.20 в 08:47

Бургас отбелязва 112 години от провъзгласяването на Независимостта

С традиционни ритуали и два празнични концерта Бургас ще отбележи 112 години от провъзгласяване на независимостта на България. Ритул по издигане на националния флаг на Република България, флагове на Европейския съюз и на община Бургас ще се проведе от 10,30 часа на площад  „Атанас Сиреков“ , съобщи ръководителят на отдел „Култура“ Петър..

публикувано на 22.09.20 в 08:17

Изграждат културно-исторически комплекс "Ченгене скеле" край Бургас

Най-древният поминък по морето - рибарството и историята на уникалното рибарско селище „Ченгене скеле“ край Бургас ще оживеят в голям етнографски комплекс. Неговото строителство в землището на бургаския квартал „Крайморие“ започна в края на миналата седмица.  Проектът за етнографски комплекс е вдъхновен от уникалното, цветно, самобитно..

публикувано на 21.09.20 в 17:06