Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристическо райониране на страната

Туристическото райониране на страната - въпросителна с много неизвестни, основно около практическата реализация на концепцията, която бе приета от Министерския съвет  в средата на януари тази година. На 10-и март министърът на туризма Николина Ангелкова утвърди Концепцията за райониране, като в близките дни предстои чрез заповед да бъдат определени  имената на районите и седалището им, след което ще започне процедурата по доброволно учредяване на организациите за тяхното управление. Тези местни структури ще управляват регионите и ще ги рекламират. В тях ще участват общините и всички туристически структури - бизнес или неправителствени на тяхната територия доброволно.

Туристическото райониране е заложено в глава трета на Закона за туризма, който бе приет през март 2014-а година. Защо се прави това, какво предвижда концепцията, каква е готовността на местните общности, туристическите сдружения и бизнес тази концепция да бъде реализирана?
В репортаж на Мила Младенова Марияна Асенова от експертния екип, изготвил концепцията за ползата от туристическите райони, каза, че маркетингът е фрагментиран. На национално ниво има голяма празнина.

Чуйте репортажа от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44