Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват цените за празничните дни в зимните ски курорти

Снимка: Венета Николова

Добри са условията за ски в големите ни зимни курорти Банско, Боровец, Пампорово, както и на Витоша. За празничните дни центите на лифт картите и на хотелите са намалени.

На Пампорово снежната покривка е около 1.60, пътят до курорта е проходим, а цените на хотелите са намалени до 50 на сто, казва Мариян Беляков от Пампорово-АД.

Целодневната ни карта в момента е от  39 лева, а полудневната е 29 лева, като тези цени ще се запазят до последния ден - 18-ти април, а на 19-ти затваряме сезона с промоционална цена от 10 лева за възрастни на ден и пет лева за дете. Що се касае за подхода до курорта, въпреки няколкото свлачища, които се случиха през последните седмици, пътят е отворен, напълно проходим, 18 писти към момента работят.

На Банско хотелите предлагат атрактивни пакети за празниците с отстъпки до 40 процента, а цената на лифт картата е намалена с 20 на сто. Всички писти и съоръжения в Боровец работят. Сезонът е удължен до 19 април. Цените на лифт картите са намалени с 20 на сто, заяви Люба Кленова от "Бороспорт".

След тази дата ще остане да работим само събота и неделя и по време на празничните дни докато има условия. Картите за възрастни в момента са от 44 лева, а пък от началото на месеца намалихме цените на големите ски сноу пакети с около 20 процента. Имаме намаление и на цените за ски училище, 25 процента.

На Витоша условията за ски са отлични. Има готовност за удължаване на сезона. Цените са намалени с 20 процента, подчерта Радослав Пеев.

Дневната ни карта е 28 лева за възрастни и 22 за ученици, студенти, пенсионери, 16 за деца под 12 години. Нощното ни каране е с цена от 18 лева. Имаме около три метра сняг, а от днес леко се затопли времето и в горната част работят всички съоръжения и условията за повече от добри.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44