Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многофункционален крайморски парк беше открит в Лимасол

Нова Морска градина на стойност над 12 млн. евро вече посреща туристите, гостите и жителите на Лимасол, “морската столица” на Кипър. Реконструкцията на крайбрежната ивица е един от най-големите инфраструктурни проекти, осъществявани в града, и ще спомогне за развитието на туризма, търговията и бизнеса.

Новият многофункционален крайморски парк, който бе открит от президента на Кипър Никос Анастасиадис, заема площ от 65 000 кв. метра и дава нови възможности за отдих, културни и спортни прояви. На територията му са изградени зони за развлечение, нови пешеходни пътеки и велоалеи, детски площадки и площадка за скейтборд, амфитеатър за провеждане на културни събития, докове за разходки, дори и музеен кът с риболовни лодки. Новият парк е част от цялостната модернизация на крайбрежния район на Лимасол, където преди година бе открито и огромно яхтено пристанище.

Новата Морска градина в Лимасол е един от първите големи инфраструктурни проекти в Кипър, завършени успешно със средства от европейските фондове. Паркът е на обща стойност 12.5 млн. евро, 90% от които са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие и националните фондове, а 10% е осигурила община Лимасол.

Обновената крайморска част ще донесе много икономически, социални и културни ползи за града и за страната, смятат правителството и местната власт. Те разчитат новият център да привлече повече туристи, да стимулира търговията и бизнеса в града. Подобряването на инфраструктурата ще допринесе и за допълнително привличане на чуждестранни инвестиции, което е от съществено значение за възстановяването на кипърската икономика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44