Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Анастасия" ще прави и круизи из Бургаския залив

Общинският кораб Анастасия ще бъде използван  за  разходки из Бургаския залив. Обмисля се разширяването на дейността му ,тъй като подобни атракции липсват, каза директорът на общинско предприятие Туризъм  Кристина Вълчева.Плавателният съд  извършва курсове до остров св Анастасия от август миналата година.Въпреки лошите метереологични условия общината отчита добър сезон

400 хил лева са приходите от близо 50 хиляди души, посетили остров св.Анастасия през миналата година.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европа предлага нови правила за изкуствения интелект

Европейската комисия (ЕК) публикува своето предложение за регулация на изкуствения интелект (ИИ). Рамката предвижда строги правила и съответно наказания за компаниите, които не ги спазват. Но нека в началото стане ясно какво се разбира под изкуствен интелект (ИИ). Това е способността на една машина да демонстрира способности, присъщи за хората..

публикувано на 10.05.21 в 11:07

Ново обществено обсъждане за изграждане на крематориум в Камено

Ново обществено обсъждане за изграждане на крематориум в Камено ще се проведе днес. Последните пъти то беше отлагано заради епидемичната обстановка. Докладът по Оценката за въздействие върху околната среда (ДОВОС) ще бъде предмет на днешното обществено обсъждане. „Паркът за кремации и урнополагане“ трябва да се изгради в частен имот, в..

публикувано на 10.05.21 в 08:29

Разкопават ул. „Климент Охридски“ за подмяна на канализацията

Ремонтните дейности по ВиК мрежата на бургаската улица „Климент Охридски“ - в участъка от ул. „Дебелт“ до ул. „Цар Калоян“ започват днес, съобщават от Община Бургас. Този етап на проекта ще продължи до 21.06.2021 г. За осигуряване на фронт за извършване на изкопните дейности се въвежда временна реорганизация на движението, като в споменатия..

обновено на 10.05.21 в 08:10

Наемателят на плажа на устието на Велека с петиция срещу отдаването му на концесия в "12 без 5"

Министерството на туризма излезе със становище във връзка с петицията за спиране на откритата процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Устие на река Велека“.  „ Досегашният наемател на морския плаж може да изложи всички свои виждания и проекти по управлението на морския плаж  като участник в откритата процедура и да направи оферта ,..

публикувано на 09.05.21 в 17:28

Дизайнерските албуми на Луиза Златанова се радват на интерес от ценителите

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“,  която показва  ръчно направени сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията. В рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“ всяка седмица ви срещаме с една от тези майки, за да..

публикувано на 09.05.21 в 13:15

Руската диаспора се поклони пред паметника на "Альоша" (ГАЛЕРИЯ)

Руската диаспора в Бургас се поклони пред паметника на "Альоша" и така отбеляза 76 години от края на Втората световна война. Почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев заяви: "Тази дата не може да бъде забравена! Тя означава много и за руснаци, и за българи. Отдаваме почит към паметта на тези, които отдадоха своя живот, за..

публикувано на 09.05.21 в 11:39

862 души от Ямболска област са загинали във Втората световна война

По жертви във Втората световна война област Ямбол е на трето място в България след областите София и Пловдив. В тази война от областта участват 8 860 души, от които 862-ма са загинали. Те са воювали в редиците на 29-ти пехотен полк, в 4-ти конен полк, гвардейска рота и доброволци. По-късно са преименувани като трета Балкано-Дравска дивизия,..

публикувано на 09.05.21 в 09:51