Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Плажовете да са на общините предлага кметът на Приморско

Плажовете трябва да бъдат стопанисвани от морските общини, а не отдавани на концесия коментира пред Радио Бургас кметът на община Приморско д-р Димитър Германов. Той е убеден, че местната власт ще е по - добър стопанин.

"Общините са естествения стопанин на тези територии. В момента какво се получава - държавата провежда процедура през съответното министерство, идва концесионер, взима плажа, заложени са определени параметри. И когато дойде време за контрол, той не е наш, а на държавата в лицето на областния управител, а туристът търси при нередности - общината. Така се получава забавяне при необходимост от реакция било то при замърсяване, било то при заетост на територии, проблеми в самото стопанисване."

Кметът на Приморско даде за пример факта, че за това лято Южният плаж на града все още няма концесионер, провеждането на процедура по отдаването му предстои в края на май, но още в началото на юни вече идват първите туристи.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

"БУЛЕВАРД ДЕМОКРАЦИЯ" НА 6 МАЙ

Гергьовден e – празник на храбростта и на българската армия! В ден като този се замисляме - усеща ли се още този дух на предците ни, актуални ли още думи като чест и национално достойнство – за тези и други теми ще стане дума в следващите два часа. Какво сме подготвили за вас днес – ще ви разкажем за една интересна възрожденска икона..

публикувано на 06.05.21 в 15:05

Откриват паметник на загиналите във войните в село Козичино

Паметник на загиналите във войните ще бъде открит в поморийското село Козичино. 85 души от населеното място и околията са участвали в Балканската, Първата и Втората световна война. Идеята е на Инициативен комитет и родолюбци от село Козичино. Основното финансиране за изграждането на паметника е от Министерството на отбраната, съобщи..

публикувано на 06.05.21 в 14:58

Спомен за воините-герои на Поморийска околия

В Поморие оживява спомена за местните воини-герои, участвали във войните за национално освобождение.  Жители на града откликнаха на призива на Историчейския музей да дарят снимки и вещи, свързани с участието на техни роднини във войните. Идеята на музея е чрез изложба да се припомнят славните победи и храбростта на анхиалци и жителите..

публикувано на 06.05.21 в 14:36

Бургазлии: Гергьовден е най-хубавият пролетен празник (ОБНОВЕНА)

Отбелязваме Денят на храбростта и празника на Българската армия - 6 май . Заради пандемията от коронавирус в Бургас честванията ще преминат без традиционния тържествен водосвет на бойните знамена и военни ритуали, но през целия ден бургазлии могат да положат цвете на паметника на 24-ти пехотен черноморски полк пред Военния клуб...

обновено на 06.05.21 в 14:17

В Ямбол на Гергьовден летяха и изтребители от авиобаза "Безмер"

С литийно шествие и тържествен ритуал в Ямбол отбелязаха празника на Българската армия. Над града прелетяха изтребители от авиобаза Безмер. Литийно шествие с икона, в която е вградена частица от мощите на Свети Георги, премина по централните ямболски улици. В шествието се включиха военни от ямболския гарнизон и много граждани: "Пожелаваме си здраве,..

публикувано на 06.05.21 в 13:58
Снимката е илюстративна

Йорданка Лазаринова: Професията командос е призвание

Все повече жени завършват военни училища. Жени са и част от мобилната група към Съюза на българските командоси в Бургас.  Жена командос - за някои нетипично, за Йорданка Лазаринова – нормална професия включително и за слабия пол. „Ние, както знаем в нашата история доста мъже и жени са участвали в нашите войни, така че не..

публикувано на 06.05.21 в 13:20

Поморие празнува на Гергьовден (ОБНОВЕНА)

С тържествена литургия в манастир „Свети Георги“ започна празничната програма в Поморие. Светецът е патрон на морския град.  Около манастира е разположен и емблематичният Гергьовденски панаир, който миналата година бе отменен заради пандемията, посочва кметът Иван Алексиев: "Той е много важен за поморийци, имало го е и преди..

обновено на 06.05.21 в 13:13