Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Попйорданов: В НАТУРА 2000 са възможни щадящи природата инвестиции

Снимка: БТА

Форум "Планини", посветен на развитието на планинския туризъм, се проведе в рамките на фестивала "Зелени дни",който ще продължи до 25 май пред паметника на съветската армия в София. Форум "Планини" е продължение на дискусията, проведена през април във Френския културен институт. Целта е да се оформят предложения и препоръки за стратегически документи и  нормативни актове, които регулират устойчивото развитие на планините и планинския туризъм. Предстоят промени в плановете за управление на природните паркове у нас, каза Любомир Попйорданов, председател на Асоциацията за алтернативен туризъм. Той подчерта, че там са възможни инвестиции, щадящи природата и създаващи работни места. Подробностите - в репортажа на Мила Младенова в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44