Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва туристически форум на страните от Дунавския регион

Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие срещата на страните от Дунавския регион "Устойчив туризъм чрез сътрудничество с европейски фондове и инвестиции". Специални гости на форума са генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай и представители на Европейската комисия. 

Възможностите за финансиране по стратегията на ЕС за Дунавския регион, стимулирането на регионалното развитие и растежа чрез туристически инвестиции е темата на първата от дискусиите, включени в три панела. Вторият дебат е фокусиран върху ролята на местната власт за подобряване на сътрудничеството и развитието на съвместни туристически продукти в Дунавския регион. В третия панел ще се обсъдят възможностите за сътрудничество между бизнеса и академичната общност като основа за дългосрочно развитие на туризма в региона. 
В дискусиите ще се включат експерти от централната и местната власт, академичната общност и туристическия сектор. Предвижда се министър Николина Ангелкова и Талеб Рифай да подпишат писмо за намерение за създаване на международна мрежа от туристически обсерватории. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44