Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живи тропически пеперуди са най-новата атракция на бургаския Природонаучен музей

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Живи тропически пеперуди са най-новата атракция, която предлага на посетителите бургаският Природонаучен музей. Той е първият в страната, който организира такава изложба през миналата година. Това лято посетителите ще могат да видят много повече пеперуди от различни видове. 
90 тропически пеперуди от 9 вида летят в специална зала, където при висока влажност и сред много растителност посетителите могат да наблюдават появата им от какавиди. Насекомите, които се доставят от специални ферми за тяхното развъждане, са представители на видове от Северна и Южна Америка, Африка и Азия, разказва уредникът на музейната експозиция Светла Далакчиева:
От една страна са добре познатите от миналата година пеперуда "сова", "синьото морфо" и пеперудата "сухо листо", които миналата година бяха всеобщите любимци. Поръчали сме нови видове, които да са изненада. Това, което в момента може да се види, нали, много интересно е, една пеперуда, която на английски се нарича "глас уинг", което в превод означава "стъклено крило". Цялото събитие ще трае до края на август и ние сме предвидили още два пъти през август да пристигат нов вид какавиди и да се излюпват, това наистина е една магия.
За атрактивната изложба от бюджета на музея са осигурени 1600 лева, с които са закупени над 300 какавиди. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44