Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Творческа лаборатория" в Музея за история на София

Снимка: БТА

В новата си сграда на площад "Бански" 1,  Музеят за история на София започва поредица от събития, предназначени за децата, в своята така наречена "Творческа лаборатория". 


В днешната програма е включено тематично ателие, посветено на изложбата "Лихтенщайн - снимки и пощенски марки". Ирина Кръстева от Музея за история на София пояснява:

Децата ще имат игрови ситуации, ще се превъплатят в пощальони, за да разберат какво е да отнесеш писмо, ще се запознаят с историята на пощенската марка. Има игри, свързани със снимки, за да си направят собствена картичка, с която ще си тръгнат. Разбира се, ще си тръгнат и със собственоръчно рисувана марка. Така че посредством игри, забавление, практическа работа, те ще разберат за историята на снимките и пощенските марки. Целта на това ателие, както и на всички останали наши образователни инициативи за деца е нежно, без затруднения и по забавен начин да разберат и да научат повече неща, а освен това да станат и сръчни, освен любознателни.

Информация за предстоящите ателиета можете да бъде намерена на страницата на Музея за история на София, където може да се направи и записване на децата за участие в тях.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44