Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди хора посетиха Фестивала на науката и иновациите в Лимасол

| обновено на 06.12.15 в 14:56
Завършва фестивалът на науката и иновациите в Лимасол
Снимка: Бранислава Бобанац

Първият Средиземноморски фестивал на науката в Лимасол, който завършва на 6 декември, предизвика интереса на хиляди посетители, които в продължение на три дни имаха възможността да се запознаят с най-новите разработки в научната сфера и иновациите.

Макар форумът да беше насочен най-вече към младите хора и запознаването им с ролята на науката във всекидневието, както и с цялостното й значение за обществото, хора на всички възрасти се потопиха в интригуващата сфера чрез оригинални и забавни интерактивни дейности.

Общо 120 събития, в които бяха ангажирани учени от почти всички академични и изследователски институции в Кипър, както и частни компании и фондации, бяха включени в програмата на фестивала - семинари и академични презентации, образователни игри и дискусии, както и демонстрации, експерименти и лекции от видни учени, а също така и пърформанси, филмови прожекции и изложби, както и театрални представления и музикални концерти. 

Кипърското правителство разглежда научните изследвания и иновации като основен стълб за насърчаване на растежа и производителността, давайки изключително висока оценка на тяхното решаващо значение за създаването на работни места и повишаването на конкурентоспособността на фирмите, заяви в своето  приветстващо слово на откриването на форума Никос Анастасиадис, президентът на Кипър.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44