Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от българските училища в Кипър представят наши коледни обичаи с музикален спектакъл

| обновено на 06.12.15 в 17:26
Деца от българските училища в Кипър
Снимка: Бранислава Бобанац

От днес в продължение на четири дни България ще има свое място в коледната еуфория в кипърската столица.

Част от най-голямата и централна търговска артерия на града бе превърната в специален „Коледен булевард”, който в продължение на месец е територия на коледни събития, благотворителни прояви, концерти, базари, забавления, празнични конкурси, занимания в работилницата на Дядо Коледа.

По покана на общината на Никозия към посолството на страната ни и Съюза на българите в Кипър в него ще има и български павилион.

На жителите и гостите на кипърската столица ще могат да се насладят на домашно приготвени баници, българско вино и други традиционни лакомства под звуците на българска народна музика.

Децата от училище „Никола Вапцаров” в Никозия и „Д-р Петър Берон” в Ларнака на 21 декември на сцената на „Коледния булевард” ще изнесат музикален спектакъл с български народни танци и песни и ще представят български коледни обичаи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44