Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекламата на България е гледана 442 милиона пъти по света

Рекламата на България по големите световни телевизионни канали е достигнала  442 милиона гледания от март до октомври. Данните отчете екипът, изпълнител на проекта по Оперативна програма "Регионално развитие". 

Кампанията е проведена на три вълни с продължителност по осем седмици всяка, посочи Ани Харалампиева, ръководител на проекта към Министерството на туризма. Тя формулира целите на проекта:
Да се повиши ефективността на маркетинговите дейности и реклама на международните пазари и сред конкретните цели на проекта са повишаване степента на информираност и изграждане на позитивно отношение към България като атрактивна туристическа дестинация сред всички целеви групи, стимулиране  и мотивиране на решенията за избор за почивка в страната ни, повишаване броя на туристите, разбира се, от целеви пазари и приходите от туризъм в цялата страна, ефективно представяне на националния туристически продукт сред целевите аудитории, популяризиране на националния туристически продукт в България и на международния пазар.

Клиповете, които са били излъчени в телевизионната мрежа на "Евроспорт", "Дискавъри", "Евронюз", "Нешънъл джиографик" са с задължителност 30 секунди и са в два варианта, един имиджов спот и един с акцент върху-културно историческия туризъм.  Клиповете са  излъчвани в прайм тайма на телевизиите - вечер и в сутрешните емисии. В рамките на договорите е постигнато споразумение, освен излъчването им като бонус, страната ни да бъде посетена от снимачни екипи на телевизионните канали за заснемане, производство и излъчване на репортажи, които са били неразделна част от целогодишната кампания на Министерството на туризма. 

Четирите паневропейски телевизии практически обхващат почти цялата територия на Европа, държави от Близкия изток, Африка и Азия. Общата стойност на проекта е около 3 милиона евро.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44