Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътуванията на българи в Германия са с 10% повече през последната година

Снимка: ЕПА/БГНЕС
С близо 10 на сто са се увеличили пътуванията на българи към Германия през последната година. След Турция и Гърция това е третата по ред дестинация, към която се насочват нашите сънародници, сочат данните на Германския туристически борд.

395 хиляди българи са посетили Германия през миналата година и са реализирали  близо  276 хил. нощувки. За деветте месеца на тази година броят на нощувките в хотели на българи е надвишил 210 хиляди. Това съобщи Кристиян Салай, който е регионалният мениджър на Германския туристически борд за България и Балканите.

29 на сто от пътуванията на сънародниците ни към Германия са с цел почивка и ваканция, а 53 % - по бизнес. 64 на сто от резервациите са направени предварително, а 44 на сто - онлайн. 19 % от българите са пътували с кола, а 52 на сто -  със самолет. 98 % от пътуванията са били за повече от 4 нощувки като средно те са реализирали 13 нощувки, изхарчили са средно 529 евро за пътуването си като са давали 39 евро на ден.

През миналата година нощувките на българските граждани в Германия са със 125 % повече от тези през 2008 година. Сайтът на Германския туристически борд, чрез който се осъществява реклама на страната, е преведен на 30 езика, включително и на български. Прогнозите сочат, че до 2030 година нощувките на българите ще достигнат 500 хиляди.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44