Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кампания с билбордове за насърчаване на вътрешния туризъм

Крепостта "Баба Вида"
Снимка: Силвия Николова

Министерството на туризма, съвместно с общините, започва кампания с билбордове за насърчаване на вътрешния туризъм. Кампанията ще обхване всички по-големи общини. Ще рекламира възможностите за туризъм по региони. На територията на една община ще се рекламират възможностите за туризъм в друга.

Рекламите се фокусират върху културно-историческите забележителности. Включени са места като средновековната крепост "Баба Вида", археологическият комплекс "Перперикон", късноантичната крепост "Хисарлъка", Бесарбовският скален манастир, Александровската гробница.

Министерството на туризма се ангажира с изработването на над 40 билборда, а общините ще предоставят безплатно рекламно пространство на подходящи места за около 6 месеца. Билбордовете ще бъдат поставени в 11 големи общини, сред които: Разград, Русе, Силистра, Хасково, Видин, Велико Търново, Бургас, Кърджали, Габрово, Монтана и Перник.

Инициативата се провежда за първи път. След реализирането на проекта "Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм", която успя да достигне до около 2 милиона души, за деветте месеца на тази година броят на реализираните нощувки от български граждани в страната е над 7 млн. Те са се увеличили с над 6 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Приходите от нощувки възлизат на над 260 млн. лв., което е увеличение от близо 7 на сто.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44