Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на "Атака" пред Американското посолство в София

Снимка: БГНЕС

Партия "Атака" проведе протест пред Американското посолство у нас по повод годишнината от бомбардировките над София на 10 януари 1944 година. 

Под звуците на маршове, свирки и вувузели привържениците на "Атака" се събраха пред посолството. Те носеха националния трибагреник и плакати с надписи: "САЩ – терорист номер 1", "САЩ – военнопрестъпници", "НАТО – равно на терор", "Вън базите от България". Стотината протестиращи заявиха, че изразяват несъгласието си с политиката на САЩ у нас и в глобален план:

На тая дата са бомбардирали София. Не военни обекти, а мирни хорица. И хубаво сега, нека сме приятели, ама да се извинят.

Този път американците много ефективно ни унищожават. Те, американците, воюват с народа. Те не воюват с армиите. Сега ни бомбардират с меката сила, с идеологията си, която българският елит изцяло усвои – бяха част от мненията на протестиращите.

Лидерът на партията Волен Сидеров определи Америка като "бункер на злото":

САЩ са световният терорист, САЩ в момента са държавата на злото, която изнася зло и която сее зло по цял свят. Щатите са доказали, че след Втората световна война не вършат нищо друго, освен да създават хаос, да създават напрежение, да подклаждат военни конфликти и да тикат света към Трета световна война.

Волен Сидеров заяви, че ще бъде внесено предложение летище София да носи името на летеца Димитър Писаревски, загинал при отбраната на София, а пред Американското посолство да бъде издигнат паметник на невинно загиналите българи през Втората световна война.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44