Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олег Сафонов: България продължава да е сред най-търсените дестинации от руските туристи

Олег Сафонов и Николина Ангелкова
Снимка: БГНЕС

България и Русия ще си сътрудничат за увеличаване на потока от туристи между двете страни. Това е записано в Протокола за сътрудничество, който беше подписан от министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова и ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов.


Сафонов е в България по покана българския си колега и ще участва в Българо-руската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Това е най-високото държавно ниво в сектор "Туризъм" в Руската федерация, а посещение от такъв ранг в България не е имало повече от пет години.

Според  Олег Сафонов руската държава и бранша са готови да съдействат предложенията на българския бизнес да достигнат до крайния потребител, но България трябва да полага усилия да е разпознаваема на руския пазар не само с масовия летен и зимен туризъм. Той подчерта, че страната ни продължава да е сред най-търсените туристически дестинации. Най-важните теми, на които руските туристи обръщат внимание при избора на дестинация, са процедурите за издаване на визи, сигурността и транспортните връзки.

България е презентирала възможностите за морска ваканция и балнеолечение, както и за оздравителни програми и организиран детски отдих, които може да предложи на руските туристи. Проведена е била и среща с кметове на Черноморски общини. Възможностите за промотиране на София като културна и туристическа дестинация на руския пазар също са били обсъдени на срещата и с кмета Йорданка Фандъкова.

Русия е сред водещите държави на пазара на българския туризъм - за миналата година у нас са били около 485 000 руски туристи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44