Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-голямото туристическо изложение у нас отваря врати на 11 февруари в столицата

Снимка: БГНЕС

390 туристически фирми, сдружения и общини от България и чужбина ще се представят по време на най-голямата туристическа борса у нас Ваканция и СПА Експо, която започва през следващата седмица.

Въпреки изминалата тежка за туризма година, броят на изложителите през настоящата е нараснал, съобщиха организаторите на туристическата борса.

На най-голямото изложение за пътешествия в страната по традиция се  представят най-новите предложения на туроператорите за почивки и обиколни турове в страната и чужбина, по време на което могат да бъдат намерени много добри отстъпки от цените. 

На националния щанд на Министерството на туризма ще участват над 25 браншови туристически организации, както и общини и туристически информационни центрове. Управителят на фирмата-организатор Вихра Огнянова поясни:

Все повече български туроператори започват да предлагат България. На едно изложение има няколко начина да се привлече вниманието - първо с щанда; второ с промоции и бонуси, както и с интересни програми. Направиха се и самите маршрути, в смисъл - атракции за туристите, като така  вече имаме повече неща, които да се предлагат, което помага на вътрешния туризъм.

С национални щандове ще участват още Турция, Сърбия, Македония, Куба, Хърватска  и Русия. Представят се и туроператори, агенции, общини и хотели от Гърция, Италия, Испания, Полша, Чехия, Португалия и Румъния. За първи път национално участие ще има Унгария, чрез своето Министерство на туризма. Мащабно е участието на Индонезия. 

Градовете Пловдив и Варна се представят с атрактивни щандове, на които ще покажат културно-историчесторическите си забележителности и маршрути. Щандът на София ще бъде в ретро стил, но акцент ще бъде поставен върху 2018 година, когато градът ще бъде Европейска столица на спорта.

През миналата година броят на туристите в София се е увеличил с близо 11%, а на нощувките в хотелите с над 9 %, посочи Иво Маринов, директор на общинското предприятие по туризъм.

Туристическата борса ще се състои от 11 до 13 февруари в Интер Експо Център.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44