Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна Международното туристическо изложение "Ваканция и Спа Експо"

| обновено на 11.02.16 в 19:19
Снимка: БГНЕС

Със скандирания Пирин, Рила, Витоша от страна на представители на природозащитни организации и обвинения, че държавата прави пиар на определени фирми, започна дискусията по въпросите на развитието на планинския туризъм в България. Тя се организира в рамките на Международното туристическо изложение "Ваканция и Спа Експо".

Съветникът на министъра на икономиката Владимир Каролев, който призова природозащитниците да напуснат залата, заяви, че Министерството на икономиката подкрепя развитието на зимния туризъм, според европейското и българското законодателство.

Трябва да водим нормален и открит диалог за това как да се развиват планинския туризъм, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова:

България трябва да развива планинския си туризъм и ски-туризма си. Има целият потенциал за това и всичките ни зимни курорти, на които разчитаме да развиват зимния туризъм нееднократно са го заявявали. И факт е, че ние трябва да създадем условията за това в един режим на диалог и изобщо не прави чест на неправителствените организации, които трябва да водят диалог с нас и искат да водят диалог, да се държат по този начин, защото винаги сме казвали, че в спора се ражда истината, но не така.

Министърът на спорта Красен Кралев подчерта:

На мен българският народ ми плаща заплата, за да се грижа за здравето на българските деца , за да имат те условия къде да спортуват, за здравето на българските спортисти, за да не могат нашите спортисти да плащат пари за подготовка в чужбина. Може би желанията на тези хора , които бяха, са точно такива.

Представители на туристическия бранш заявиха, че не трябва да се фаворизира ски туризма прекалено много и да се отдели по-голямо внимание и на други възможности за планински спорт. Те подчертаха, че е нужно да се мисли за развитието на местните общности не само в най-големите ски курорти. Според други представители на туристическия бранш разнопосочното законодателство е причината за липсата на инвестиции и развитие на планинския туризъм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44