Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Лукарски връчи 218 договора по ОП "Иновации и конкурентоспособност"

Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи подписаните по втория краен срок договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура "Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия" на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

Договорите са 218. Голяма част от тях са за малки и микропредприятия. Министър Лукарски призова получателите на финансирането към стриктност при изпълнението:

Не ми се иска да налагам финансови корекции, но трябва да кажа, че ще бъдем стриктни към неизпълнение и когато реализацията не отговаря на бизнес плана, такива ще бъдат налагани.

Министър Лукарски коментира промените в наредбата във връзка с т.нар. "данък уикенд", като изрази надежда, че експертите от НАП и Министерството на финансите ще стигнат до най-добрата регулация. Той уточни, че днешната среща с бизнеса по темата е отложена, защото НАП вече е организирала подобна с участието на голяма част от работодателските организации.

Желанието е максимално да се доближим до най-добрите практики при неговото прилагане по отношение на различни видове бизнес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44