Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев ще сезира Конституционния съд за въведените глоби за къмпингуване и паркиране

Снимка: БГНЕС

Държавният глава ще сезира Конституционния съд за въведените глоби за къмпингуване и паркиране.

От президентството уточняват, че държавнтия Росен Плевнелиев е обнародвал промените в  Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, но ще сезира  съда, защото не счита, че проблемите могат да бъдат решени с налагането на глоби, които са в размер от 1000 до 10 000 лв.

Посочени са текстовете, предизвикали серия протести, които предвиждат наказания за къмпингуване на по-малко от 100 метра от плажната ивица.

Предвиждането на високи санкции за формални нарушения, без да се държи сметка за степента на въздействието им върху природните ресурси и околната среда, не съответства на Конституцията на Република България и основните права на Европейския съюз, се казва в мотивите, публикувани на сайта на президентството.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44