Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 150 са предложенията за ново туристическо лого на България

Над 150 са получените предложения в обявения от Министерството на туризма конкурс за ново туристическо лого на страната. Крайният срок изтече днес.

След окончателна обработка на данните в следващия етап от конкурса ще бъде подбрана къса листа от визиите. Журито е 9-членно и е съставено от професионалисти в областта на графичния дизайн и художественото изкуство от Националната художествена академия и Съюза на българските художници. Те ще разгледат получените проекти и ще класират най-добрите от тях за следващия етап на конкурса. В средата на април одобрените предложения ще бъдат публично оповестени и в рамките на една седмица българската общественост ще може да се запознае и да коментира финалния подбор от кандидатури. Новото туристическо лого на страната трябва да стане известно в началото на май след тайно гласуване на жури от 15 души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44