Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 40 общини се представят в туристическо изложение във Велико Търново

Снимка: Венета Николова

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие 13-ото Международно изложение "Културен туризъм" във Велико Търново, което ще продължи до 16 април. В рамките на форума ще се състои годишната среща на кметовете по актуални въпроси, свързани с развитието на туризма.

В изложението участват представители на над 40 български общини, както и на посолствата на Южноафриканската република, Индонезия, Виетнам, Унгария, Азербайджан и Франция. Представят се най-добрите дестинации за културен туризъм у нас, посочи Цветомир Бояджиев, управител на общинската туристическа агенция "Царевград Търнов": 
Тази година имаме над 40 общини, които ще се представят, 15 международни участници.

Филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности, ще участват в 13-ото издание на Международния фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44