Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николина Ангелкова: Кyлтypaтa и иcтopиятa cтaвaт вoдeщи пpи избopa нa тypиcтичecкa дecтинaция

Николина Ангелкова
Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма ще оказва необходимата подкрепа в усилията страната ни да бъде позната като целогодишна туристическа дестинация, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на 13-ото Международно туристическо изложение за културен туризъм във Велико Търново. 

Кyлтypaтa и иcтopиятa cтaвaт вoдeщи пpи избopa нa тypиcтичecкa дecтинaция, посочи минстър Ангелкова. Тя съобщи, че са създадени 8 културно-исторически дестинации и Велико Търново е част от 2 от тях: "По пътя на столицата на столиците на българските царе и патриарси" и "Българската архитектура и занаятчийство". Ангелкова поясни, че скоро маршрутите ще бъдат представени с интерактивни карти и специални брошури, за да се подпомогнат допълнително усилията на общините и на туристическия бранш при представянето на съответната дестинация и така да се превърнат в двигател на растежа за тях.

В създадения онлайн регистър на туристическите атракции, който с промените в Закона за туризма ще бъде превърнат в Национален туристически онлайн регистър, в момента има повече от 3000 обекта, а обектите, предложени от Велико Търново, са над 40. Николина Ангелкова съобщи още, че страната ни е спечелила домакинството през тази година на Световния конгрес за древните цивилизации и модерния туризъм, който се организира за първи път с в партньорство със Световната организация по туризъм. Той ще се проведе в София в края на ноември. Очаква се повече от 1000 участници, като повече от 70 министри са заявили интерес, каза още Николина Ангелкова. Тя коментира, че това е възможност България да бъде представена със своята древна култура, древна тракийска цивилизация и да покажем какво нашата култура и цивилизация е дала на света.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44