Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минимален брой сигнали за нередности по празниците са получени в КЗП

Димитър Маргаритов
Снимка: БГНЕС

През изминалите празнични дни пазарът е бил спокоен и оплакванията в Комисията за защита на потребителите са били минимални, обясни пред "Хоризонт" председателят Димитър Маргаритов:

Присъствахме активно на терен с наши екипи, които контролираха състоянието на пазара в моменти на повишено потребителско търсене, но за разлика от подобни предходни периоди, бих казал, че сме получили сравнително малко жалби и сигнали. Оттам и по-малко са нарушенията

Той каза, че вече е трайна практика на КЗП да разкрива и преустановява нелоялни практики на телекомуникационните компании:

Включително чрез случаи, в които, ето през април имаме два такива случая, Върховният съд потвърждава нашите решения и нелоялни практики, които са били особено адресирани към по уязвими социални групи като например хората от третата  възраст, са потвърдени и забранени окончателно.

По отношение на туристическите пътувания, Димитър Маргаритов каза, че потребителят има 14-дневен срок, за да подаде сигнал, след като установи нередност:

Туроператорите са длъжни да осигурят свои представители на мястото, където се използва предоставената услуга, но могат да се свържат и директно с нас, включително на горещия телефон, за да реагираме своевременно. За нас е важно и полезно и в този смисъл приканвам потребителите да ни информират за проблемите, незабавно след като почувстват, че такива има, за да можем да се притечем и да съдействаме, за да остане потребителят доволен, да не се стига до провалени почивки, а по-скоро до някакъв тип компенсация, което да удовлетвори в максимална степен потребителите.

Председателят на КЗП каза още, че до момента не са постъпили оплаквания от туристи, блокирани от стачката в Гърция.

Комисията има готовност във връзка с предстоящия летен сезон за разкриване на временни приемни в черноморските курорти.

Подробностите чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44