Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК на Кипър коригира данните за разпределението на мандатите сред политическите партии в новия парламент

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кипърската централна избирателна комисия коригира данните за разпределението на мандатите сред политическите партии, влизащи в новия състав на 56-местния парламент. Управляващата партия Демократически сбор, която при преброени 100 процента от протоколите побеждава с 30,69 процента, получава 18 места в законодателния орган, а не по-рано съобщените 19. Основната опозиционна формация - Прогресивната партия на трудовия народ ще има 16 депутати, вместо 15, а заелата третото място Демократическа партия - 9. Освен трите водещи формации, в законодателния орган ще бъдат представени още 5 партии.
Резултатът от изборите няма да се отрази по никакъв начин на правителството, което вече е съставено от президента.
Кипър е президентска република, а начело на кабинета е държавният глава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44