Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтеглиха 23 стоки от търговски център "Илиянци" заради нарушения и несъответствия

Илиянци

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор изтегля 23 стоки от търговски център "Илиянци" заради нарушения и несъответствия.

От проверените 277 вида продукти в търговския център са констатирани 94 несъответстващи - 56 са детски играчки, 16 електроуреда, 14 лични предпазни средства, 4 пиротехнически изделия, 2 радио- и телекомуникационни устройства, както и един ръчен електроиструмент и една тенджера под налягане.

Взети са 13 проби от играчки и електроуреди. Съставени са 31 акта за административни нарушения и са издадени 23 заповеди за спиране от продажба.

Инспектори от Главна дирекция "Надзор на пазара" при Държавната агенция за метрологичен и технически надзор продължават участието си в специализирана операция под координацията на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари, посочи председателят на агенцията Стефан Цанков:
Основно търговски обекти, пазари и други места, където се продават опасни стоки. Ще налагаме и санкции за такива, основно за електроуреди, детски играчки и пиротехнически изделия.

Установяваме доста нарушения, които не намаляват и затова се налага да разширяваме нашите проверки. Приканваме гражданите да подават сигнали на страницата на агенцията, на имейла и телефоните на страницата, за опасни продукти, които са забелязали на пазара, 
допълни Цанков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44