Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отварят телефон за сигнали при нередности по плажовете

Снимка: БГНЕС
Министерството на туризма отваря специален телефон и електронна поща за сигнали при нередности по българските плажове. От 21-ви юни инспектори на Министерството са започнали проверки на 28 плажа. Най-честите нарушения са недостатъчен брой спасители, липса на указателни табели, непълно оборудване на спасителните постове и на медицинските пунктове, заемане на допълнителна търговска площ извън одобрените схеми.

На всички плажове е обезопасена прилежащата акватория, осигурено е санитарно-хигиенното поддържане. На плажовете Слънчев бряг - Юг и Слънчев бряг - Централен не са установени нередности. На централния плаж в комплекса са предприети и допълнителни мерки за сигурността на туристите, като вместо изискваните шест поста, вече действат 22 поста с общо 38 спасители.

За да бъдат гарантирани правата на туристите, на всички плажове ще бъдат поставени информационни табели, на които ще бъдат описани задълженията на концесионера или наемателя и правата на летовниците.

На телефон 02/904-68-33 могат да се подават сигнали при нередности.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44