Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелиери от "Златни пясъци" са получили уверение, че до дни проблемът с отпадъците ще бъде решен

Снимка: БУЛФОТО

Хотелиерите в курорта "Златни пясъци" са получили уверение, че до дни проблемът със събирането на отпадъците ще бъде решен. Обещанието е дадено от кмета на Варна и от новата фирма за сметосъбиране, обяви пред "Хоризонт" Георги Щерев - председател на Съюза на хотелиерите:

И вчера, и днеска имахме среща с кмета и с новата фирма. Поеха ангажимент до ден, два да се влезе в ритъм, който да не създава никакви проблеми. Информирали сме колегите, поддържаме постоянно връзка с всички хотели. Не мисля, че нещо извън нормите се е случило, че чак да се занимава парламент и министър Николина Ангелкова, след като то е от компетенцията на Общината.

По-рано днес от партия АБВ алармираха, че има проблеми с извозването на отпадъците от курорта "Златни пясъци" и това застрашава туристическия сезон.

Според Георги Щерев трябва да се обложат с патентен данък и собствениците на апартаменти от Русия:

15% от потока, който идва от Русия, влиза в хотели, останалото влиза в т. нар. "апартмънт хотели", които са собственост на руски граждани в България. Цената на услугата върви от 5 до 20 евро, което от маркетингова гледна точка свива нашия пазар, и според мен трябва да се вземат мерки, и тези хора в най-лошия случай да бъдат обложени с патентен данък на равна основа с останалите субекти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44