Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Гърция подписаха съвместна програма за действие в областта на туризма до 2018 година

Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова и министърът на икономиката, развитието и туризма на Република Гърция Йоргос Статакис подписаха Съвместна програма за действие за периода 2016 - 2018 г. в областта на туризма в рамките на междуправителственото заседание, което се проведе в София.

Според Министър Николина Ангелкова от взаимен интерес е задълбочаване на сътрудничеството между двете страни и увеличаване на съвместните инициативи, предвид засиления обмен на туристи. За миналата година близо 973 000 гърци са посетили България с цел туризъм. Те посещават страната ни основно през зимата. Повече от 1 000 000 българи са били в Гърция, като предпочитанията им са към летния продукт.

За първите 6 месеца на тази година положителните данни се запазват- над 520 000 гърци са били в България, а около 515 000 българи са пътували към Южната ни съседка. 

Двамата министри са се договорили през септември да бъдат продължени разговорите на експертно ниво за подготовката на Меморандум с конкретни теми и ангажименти за задълбочаване на сътрудничеството. Сред тях са обмен на опит за диверсификация на туристическия продукт и разработването на общ туристически продукт за далечни пазари с акцент върху културно-религиозния туризъм.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44