Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Историческа победа за Бургас в женския футбол


За първи път в историята на женския футбол в България - бургаски футболен отбор победи варненски. При проливен дъжд във Варна 18-ти септември  се изигра морското дерби между ЖФК „Бургас” и ЖФК „Варна”, което е част от Националното женско футболно първенство. Мачът завърши при резултат 3:1 за бургаския тим с две попадения на Николета Бойчева и едно на Стела Кирова. 

Младият бургаски отбор за първи път участва в Националното първенство, но показа, че с много труд и постоянство могат да се постигат добри резултати. Бургас години наред държи последното място в женските футболни класации. Новата бургаска селекция в лицето на ЖФК „Бургас“ отсрами бургазлии и донесе така чаканата през годините победа над варненци. Предстоят още много тежки дербита  за младия отбор, но амбициозните треньорки вярват, че тази победа е началото на много предстоящи такива. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефан Радев - кмет на община Сливен

Общинският съвет в Сливен гласува 157 000 лева за футболните клубове в града

Общинския съвет в Сливен гласува да бъдат дарени на футболните клубове в общината 157 хиляди лева от общинския бюджет. От тях 150 хиляди ще бъдат дадени на отбора на Йордан Лечков, който играе във Югоизточна „В“ група и е последен в класирането с 13 точки. Останалите 7 хиляди лева ще получат отборите, които играят в областната група.  Кметът Стефан..

публикувано на 28.03.24 в 15:22

Решителен трети мач между "Дея Спорт" и варненския "Черно море" днес

Решителен трети мач между отборите на "Дея Спорт" и  варненския "Черно море" ще определи единия от полуфиналистите в Супер Волей, съобщават от Община Бургас.Морското дерби е днес от 19:00 часа. Домакин е зала "Младост".  Двата отбора си размениха по една победа в четвъртфиналния плейоф. Проблеми с контузени състезатели има "Дея Спорт" през този месец...

публикувано на 28.03.24 в 11:55

Созопол осигури финансова подкрепа за боксьора Петър Драганов

Созополският боксьор Петър Драганов да получава финансово подпомагане от общината, реши днес общинският съвет на заседанието си. То ще е в размер на една минимална заплата месечно, която ще му бъде изплащана в продължение на година. „В края на 2023 г.  изявеният созополски спортист Петър Драганов постигна осма поредна победа на професионалния..

публикувано на 27.03.24 в 17:05

Още отличия за бургаската борба в държавното първенство, девойките са отборни шампионки

Още отличия спечели бургаската борба на държавното отборно първенство за девойки и юноши в класическия стил, което се проведе в зала "Никола Станчев".  Девойките на клуб "Бургас", с треньор Николай Дачев, станаха отборни шампионки с актив от 119 точки. Следват "Станка Златева" - Сливен със 105 точки и "Юнак Локомотив" - Русе със 75 точки...

публикувано на 25.03.24 в 12:48
Снимката е илюстративна

Волейболистите от "Нефтохимик 2010" посрещат "Берое" днес

Днес от 18:00 часа отборът на "Нефтохимик 2010" , който завърши на трето място в редовния сезон, посреща шестия "Берое" Стара Загора в зала "Младост". Играе се до две победи от 3 мача. Вторите срещи са съответно на 25 март във Варна и на 26 март в Стара Загора.  Зала "Младост" ще посрещне в неделя и женския четвъртфинален плейоф между..

обновено на 23.03.24 в 13:11

Борците на "Черноморец Св. Борба" с два златни медала

Младежите от "Черноморец св. борба" спечелиха общо 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала на държавният лично-отборен шампионат по борба за юноши в свободен стил, съобщават от общината.  Домакин беше зала "Никола Станчев" в комплекс "Меден рудник". Участваха 143 състезатели от 37 клуба от цялата страна. На второ място със 120 точки е "Берое"..

публикувано на 22.03.24 в 13:31
Цанко Цанков

Цанко Цанков е готов за преплуването на протока Кук

Цанко Цанков, който по-рано този месец стана двоен световен шампион и световен рекордьор по ледено плуване на световното първенство в Талин, Естония, обяви че е готов за следващото си предизвикателство - преодоляването на протока Кук в Нова Зеландия. "Плувният басейн беше изграден в пристанището на Талин. Той е временна конструкция, самият басейн няма..

публикувано на 21.03.24 в 14:21