Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германци се спасиха от горящ автобус през шофьорската врата

 Вратите на пламналия автобус днес следобед по пътя Малко Търново -Бургас не са успели да се отворят. Наложило се е хората да бъдат изведени през вратата на шофьора. Няма пострадали  сред 24- мата германски туристи, които са били днес на екскурзия из Странджа. Инцидентът стана към 16 часа в близост до местността Босна преди с.Крушевец. Те са пътували в автобус на известна бургаска фирма, с дългогодишен опит в този тип превози. Огънят  е тръгнал от двигателя, разказа шофьорът Иван

Тръгнахме от рибарника, излязохме тук на пътя и в този момент се появи  пушек. Спрях, опитах да отваря вратите, не се отвориха.Взех да извеждам хората от моята врата.Изведох ги и грабнах пожарогасителя да гася.

 Сред туристите е имало двама -трима хора с увреждания, всички са били изведени отпред, нямаше паника сред тях, уточни Иван

Не тръгнаха да се блъскат като овце.Един по един си тръгнаха спокойно, защото още нямаше признаци на пожар.

 Автобусът е минал технически преглед в началото на сезона, уточни още шофьорът.

Колата е изгоряла напълно.Пламъците бяха обхванали и сухи треви и дървета край пътя.Огънят бе потушен със съдействието на пожарникари, а движението за и от Малко Търново бе блокирано за близо два часа.

Чуйте звуковия файл







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първа Гергьовденска изложба в Бургас

Седем творци именици дават началото   на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството. Идеята има..

обновено на 24.04.24 в 09:41

Неда Антонова представи новата си книга "Плодовете зреят нощем" в Бургас

Неда Антонова представи в Бургас новата си книга „Плодовете зреят нощем“. Това е вдъхновен разказ за необичайна любов от която се раждат деца и митове .  „Това е за мен е различна книга, защото не е с исторически сюжет, а разказва история от нашето време. Проблемът, които тя третира всъщност не е само съвременен, той е проблем на развитието..

публикувано на 24.04.24 в 09:40

"Тренд" за нагласите преди вота 2 в 1: ГЕРБ-СДС водят с над 9% пред ПП-ДБ

Над 9% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори. Кабинетът на Димитър Главчев стартира с 20% одобрение, а 11% оценяват положително промените в Конституцията – в частта ѝ за служебния кабинет. Това са малка част от изводите от последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг..

публикувано на 24.04.24 в 09:39

Докладна записка за стопиране на соларния парк край Дюлево в Общинския съвет в Средец

Извънредна докладна записка за стопиране на проекта за соларен парк край Дюлево се очаква да бъде внесена на днешното заседание на местния парламент в Средец. Според Валентин Киров от сдружение „За чиста природа - село Дюлево“, предложението е инициирано от шестима съветници и е стигнало до комисии, но ден преди сесията е отпаднало от дневния ред...

публикувано на 24.04.24 в 09:22

Театър Българска армия гостува в Бургас с „Балдахинът“

50 години от семейния живот на една семейна двойка, проследява с хумор и философски поглед спектакълът „Балдахинът “ на  Театър Българска армия. Той ще гостува в  Бургас този четвъртък. Автор на  постановката е Сидони-Габриел Колет, режисьор  е Стефан Спасов.  Романтичната комедия „Балдахинът“  разказва за семейния живот на една жена и един мъж от..

публикувано на 24.04.24 в 09:20

Възпитаници на Дом "Ронкали" с медали от Национален шампионат за деца и младежи в риск

Осем от децата настанени в Резидентна грижа за деца в риск "Ронкали" взеха участие в 41 - то издание на Национален шампионат за деца и младежи в риск. Той се проведе в София под мотото "Спортът достъпен за всички деца".  Възпитаниците на дома спечелиха следните отличия: 1 - во място и златен медал за С.Т. на 12 г. - Таекуондо; 2 - ро място и..

публикувано на 24.04.24 в 09:00

Емил Пейчев се оттегли от Общинския съвет в Царево

Емил Пейчев внесе заявление в деловодството на Общинския съвет в Царево, с което обяви оттеглянето си като общински съветник. В съобщение в социалните мрежи, той обясни: „Винаги съм заявявал, че трябва да има ограничение до два мандата за всяка избираема от народа длъжност, за да се предостави възможност на нови лица да се включат и..

публикувано на 24.04.24 в 08:52