Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският консул в Никозия, която бе замесена в скандал с опит за отвличане на дете, ще бъде отзована

Очаква се утре Виолета Ралева да даде обяснения по случая

| обновено на 27.09.16 в 17:38
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският консул в Никозия Виолета Ралева, която бе замесена в скандал с опит за отвличане на дете, ще бъде отзована и ще трябва да се върне в България, съобщи Министерството на външните работи. Очаква се утре тя да даде обяснения по случая.

Ралева беше задържана и разпитана в главната квартира на полицията в Никозия. Информацията за инцидента беше подадена от кипърската полиция.

Около 9.00 часа тази сутрин Виолета Ралева се е опитала да вземе от детската градина чуждо дете – 4-годишната дъщеря на техническия сътрудник в Консулската служба Виолета Несторова, която е и нейна подчинена. Искала да го заведе в друго училище, където учели нейните деца. Така тя се аргументирала пред на учителките. Те обаче се усъмнили и се обадили на майката на детето, която отрекла да е давала разрешение на Ралева за преместване на дъщеря й. При опита на възпитателките да приберат момичето, Виолета Ралева започнала да го дърпа от ръцете им.

Полицията е задържала българския консул за разпит. Разследването продължава. По информация от източници, близки до посолството, Виолета Несторова също е извикана спешно в България утре.

Като български консул Виолета Ралева отговаря за контактите с полицията и другите компетентни служби на Кипър във връзка с административното обслужване, правата и защитата на нашите сънародници на острова.

Ралева е в Кипър от август. Тя пое поста на ръководител на Консулската служба, след като беше на работа в Националната агенция по приходите в България.

Въпреки краткото й пребиваване вече има много оплаквания срещу нея както от български, така и от кипърски и чуждестранни граждани. Жалбите са за бавене на издаването на документи извън посочените срокове, за изискване на допълнителни документи и справки, за отправяни заплахи. Сигнали срещу нея и нейната работа са подавани и във Външно министерство на Кипър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44