Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е сред 10-те най-бързо развиващи се страни в света по приключенски туризъм

Снимка: БТА

България е сред 10-те най-бързо развиващи се страни в света по приключенски туризъм и зелените ваканции. Това каза за "Хоризонт" Гергана Николова, представител за Източна Европа в Международната асоциация за приключенски туризъм. У нас беше открит фестивалът изложение "Зелени дни".

През последните години приключенският туризъм расте с 65 % на годишна база и тази тенденция ще се запази, каза още Гергана Николова:

Това, което се търси, е по-лесните дейности. 90% от хората търсят разходка в планината, кулинарно преживяване, оставане сред природата.

Събития като фестивала "Зелени дни" спомагат България да се утвърди като устойчива туристическа дестинация с представянето на всички видове алтернативен туризъм, които могат да се практикуват у нас, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на "Зелени дни".

Изложението се провежда до 2 октомври в градинката на Народния театър. То предвижда поредица от прояви за защита на природата, сред които спортове на открито, активно отношение към градската среда и нови форми на предприемачество и насърчаване на туризма сред природата. Участват производители на чисти храни, зелени къщи и защитени територии.

Посетителите на изложението посочиха:

Трябва да има такива изложения и базари. Интересни неща се предлагат - нещо, което човек трябва да го търси иначе в магазини, чрез интернет...


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44