Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама българи бяха осъдени за убийство в Кипър

Двама български граждани бяха осъдени днес в Кипър на 13 и 10 години затвор за убийството преди една година на живееща в Кипър молдовска гражданка. Те се очаква да станат и свидетели на обвинението срещу трети подсъдим за нейната смърт.

32-годишният Пламен Пелов бе осъден на 13 години затвор, а 31-годишият Даниел Славчев – на 10 години затвор от Наказателния съд в град Ларнака за жестокото убийство на 37-годишната молдовска гражданка Даниела Роска. Случаят шокира обществеността на острова, когато жената бе намерена пребита до смърт в дома си в Ларнака на 1-ви ноември миналата година.

Двамата българи бяха признати за виновни по пет обвинения, включително убийство, заговор за извършване на престъпление, кражба чрез взлом.

Според събраните доказателства Пелов и Славчев са действали по нареждане на 26-годишния кипърски гражданин Панайотис Александру, който според следователите стои зад убийството на бившата му приятелка Даниела Роска. Кипърецът е подозирал, че тя е замесена в кражба на 25 000 евро от дома на родителите му. Българите е трябвало да влязат в апартамента на жената и да вземат парите. Даниела обаче ги изненадва при опита им за грабеж. В последвалата борба тя получава масивни травми от удари на главата й в пода. Починала е от задушаване часове след като нападателите са напуснали апартамента, като е намерена с ръце, завързани с връзки за обувки зад гърба й.

Участието на Пелов и Славчев в жестокото убийство бе разкрито чрез намирането на предмети, принадлежали на жертвата, дрехи, носени от двамата българи, със следи от ДНК, както и техните самопризнания. Като смекчаващи вината обстоятелства адвокатите им изтъкнаха, че двамата българи не са били въоръжени и не са имали намерение да убиват Даниела Роска, а за Славчев бе посочено и косвено участие.

Пламен Пелов се очаква да бъде основен свидетел на обвинението, а Славчев - потенциален свидетел, срещу Панайотис Александру. Делото срещу него е насрочено за 25-и ноември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44