Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В част от общинските звена в Добрич ще получат увеличение на заплатите с до 10%

Снимка: БНР

Ръст на заплатите до 10 процента са договорени за част от общинските звена в община Добрич. Най-голямо е повишението на възнагражденията във функцията "Социално осигуряване, подпомагане и грижи", където ръстът е от 15 процента.

Договореният ръст в бюджетните заплати е по инициатива на синдикалните организации на КНСБ. В част от местните дейности се повишават само минималните възнаграждения. Увеличение на стандартите са договорени за детските градини, яслите, защитените жилища и Центровете за настаняване от семеен тип. Във функция "Здравеопазване“ ръстът е между 5 и 10 процента.

Договорът за повишаването на заплатите между социалните партньори в община Добрич се очаква да бъде готов до края на месец февруари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44