Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е извършителят на вчерашния банков обир в сградата на КАТ в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Полицията в Благоевград задържа извършителя на вчерашния банков обир в сградата на КАТ, която е на метри от полицейското управление. 29 годишният Илия Илиев  има зад гърба си два други обира и един грабеж. Подробностите по случая  бяха огласени на брифинг в прокуратурата.

Илия Илиев с прякор Тарантулата може да се определи като пълен неудачник в обирите и грабежите. Преди пет години прави обир на пункт за футболни залагания, като се разминава с ефективната присъда. През 2013 г. е заловен часове, след като извършва въоръжен грабеж на бензиностнация и задига оборота. Осъден е условно на година и половина с изпитателен срок от три години. Третият му опит, вчера сутринта, завършва със задържането му в ранните следобедни часове. Според прокурор Ковачки, доказателствата, събрани по оперативен път и чрез ДНК експертиза са повече от надеждни.

Дори и при наличните доказателства лицето може да получи сериозно наказание.

Особено неприятен е фактът, че обирът се случва в сграда на МВР и в непосредствена близост до 2-ро полицейско управление. В сградата на КАТ няма камери за видеонаблюдение и сигнално-охранителна система, призна областният директор на МВР Николай Хаджиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44