Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньорите от мангановия рудник "Оброчище" отново обявиха гладна стачка

Снимка: БГНЕС

Миньорите от мангановия рудник "Оброчище" отново обявиха гладна стачка и отказаха да напуснат галериите. Това стана месец след подписването на Колективния трудов договор. Какви са причините за протеста им.

След гладен протест, продължил повече от 36 часа, на 5-ти април между Синдиката "Защита" и ръководството на мината, в присъствието на омбудсмана Мая Манолова, беше подписан Колективен трудов договор, който, по думите на миньорите, не се спазва. 

Работниците все още не са получили трудовите си възнаграждения и ваучери за храна за месец април, не е подновено и заплащането на транспортните им разходи. Около 25 работници от първата смяна са отказали да напуснат мината и са останали на 350 метра под земята, обявявайки гладна стачка. 

Тяхното основно искане е държавата да се намеси и концесионерът "Евроманган“ АД да бъде окончателно сменен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44