Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу насилието в Асеновград

Снимка: БГНЕС

Около 50 души се включиха снощи в поредния протест в Асеновград срещу насилието и незаконно пребиваващите в града роми. Жителите на града са недоволни от мерките, предприети от Общината след нападението над деца и треньори в Асеновград в края на юни. Протестиращите затвориха за кратко пътя за Смолян.

Вицепремиерът Валери Симеонов отново увери, че всички поети ангажименти от властите се изпълняват. Той заяви, че в момента върви регистрация на незаконно пребиваващите роми в квартал "Лозница" и че едва четирима са новорегистрираните там. За изпълненията на ангажиментите Симеонов беше категоричен, че е осигурено 24-часово полицейско присъствие в квартала, а до 20 дни ще бъде завършен и полицейският участък там.

Всичко, което е поето като ангажимент в Асеновград, е свършено. Както от страна на Общината, така и на полицията, така и от страна на държавата. Всичко. За мен са странни тези имитации на протести, които продължават. Ще отида там да ги питам какво още искат, след като всичко, което е поето като ангажимент, е направено в Асеновград. И аз се чудя тези хора не разбират ли, че всеки техен протест коства десетина хиляди лева на тези момчета с униформите, заяви Симеонов вчера по време на посещението си в Пловдив, където провери как се изпълняват мерките в "Шекер махала".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44