Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Три бургаски училища с колоквиум по Еразъм+

С колоквиум на тема "Моят Еразъм+" три бургаски училища ще покажат съвместно своите постижения в реализирането на проекти по Европейската програма. Профилирана гимназия за романски езици "Г. С. Раковски", професионална гимназия по туризъм "Проф. Д-р Асен Златаров" и СУ "Св. св. Кирил и Методий" посвещават своята инициатива на българското председателство на Европейския съюз. Програмата включва детайлно представяне на възможностите на програма "Еразъм+" пред широката бургаска общественост, постигнатите до момента резултати от изпълняваните проектни дейности, както и очакванията за повишаване качеството на образование в коментираните направления.

В навечерието на празника на един от най-великите българи - свети партриарх Евтимий Търновски, те обръщат поглед и към европейския фокус на 2018 - културното наследство. Затова и всички инициативи през настоящата година ще се случват на европейско, национално, регионално и местно ниво под мотото: "Нашето наследство: където миналото среща бъдещето".

С много вдъхновение и устрем организаторите поставят началото на поредица от безпрецедентни събития и тържества, посветени на българското председателство на ЕС и на годишния тематичен фокус. Убедени, че културното наследство обединява различните общности в цяла Европа, бургаските училища ще представят споделеното си разбиране за запазването на нещо толкова важно за всички нас – българската културна идентичност и ролята на българското училище да образова и възпитава, съизмервайки постиженията си с цяла Европа.

Колоквиумът ще бъде открит в 9.30 часа в културен център "Морско казино" - Бургас, зала "Петя Дубарова".


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът на фолклорната носия в Жеравна очаква рекорден брой посетители

22 хиляди души се очаква да присъстват във Фестивала на фолклорната носия, които ще се проведе в края на седмицата край Жеравна. Те ще са част от тридневен скок назад във времето който е доброволно откъсване от придобивките на съвременния живот и връщане към света на нашите предци, съобщи Христо Димитров, ръководител на ансамбъл..

публикувано на 17.08.22 в 10:00

Международният етно джаз фестивал "Братимене" започва от Бургас

Международен етно джаз фестивал „Братимене” започва от Бургас днес. В Летния театър ще гостуват в иртуозни музиканти от няколко европейски държави заедно с Теодора Броди -  джаз изпълнител с международен авторитет, съобщи артистичния директор на фестивала Теодосий Спасов: „ Тя е джаз изпълнител с международен авторитет. Една от най –..

публикувано на 17.08.22 в 09:30

Балетисти от 21 държави с гала спектакъл в Бургас

Балетна гала на млади изпълнители от 21 държави ще представи международната танцова организация Russian MastersBallet, която избра Бургас за провеждане на интензивно лятно обучение. Събитието ще зарадва ценителите на изкуството на 20 август /събота/ от 19.00 часа в Културен дом НХК. Проявата е подкрепена от Община Бургас, входът е свободен. На..

публикувано на 16.08.22 в 14:48

Признатият в Канада художник Петър Георгиев Рей представя книгите си в Бургас

Художникът и писател Петър Георгиев Рей представя днес в Бургас най-новите си книги "Пътят" и "Планината" или пътеводител в сбъдване на мечтите. В родната си България, творецът е завършил актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов", но от 31 години живее и твори в Канада. Двете му книги са обединени от желанието на автора да предаде..

публикувано на 16.08.22 в 12:27

Наградиха участниците в националната изложба - биенале “Приятели на морето” 2022

Морски сюжети бяха сред наградените   в националната изложба - биенале “Приятели на морето” 2022 в Бургас. Това е най-голямата извънстолична изява, в която от различни поколения се състезават в трите раздела: живопис, графика и скулптура. Пловдивският художник Никола Певичаров залага в творбите си на абстрактната живопис. Наградата на..

публикувано на 16.08.22 в 11:56

Братя Владигерови с концерт във "Флората"

Братя Владигерови ще предложат на бургазлии и гостите на града е дна необикновена музикална вечер. На сцената във "Флората" ще се качат К онстантин Владигеров - пиано, бас кларинет, Александър Владигеров - тромпет, флюгелхорн и Христиан Драгнев - барабани. В програмата са включени избрани пиеси от световноизвестни джаз стандарти от Джордж Гершуин,..

публикувано на 16.08.22 в 10:59

Група "Спринт" ще има концерт в Бургас

Днес легендарната рок група „СПРИНТ“ ще има концерт  в Бургас. Той ще бъде на Открита сцена "Охлюва".  Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев и Емил Копев, поп изпълнителката Галя Георгиева, Атанас Лазаров, Захари Чернев, група „Хоризонт“ и техни приятели,ще се представят под мотото “ДВЕ ПЪТЕКИ - СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022. Името на турнето е избрано..

обновено на 15.08.22 в 11:55