Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

IT академията към ЦПЛР - Бургас започва занимания през ваканцията

Занимания за децата през лятната ваканция предлага и тази година бургаският център за подкрепа на личностното развитие.Те ще бъдат проведени през юни и юли,  каза Пепа Ангелова, директор на комплекса. Акцент за трета поредна година в дейностите е провеждането на лятна ИТ академия, поясни тя:

"В момента правим записване на ученици от 5 до 10 клас, за различни програми, след което ще се сформират 8 групи. Две групи за студенти. Заниманията започват на 9 юли, а предварително на 23-ти юни ще има изпит. Има изключителен интерес, след като до момента са записани 120 ученика, както и 20 студенти. Групите са до 15 ученика, защото тук говорим за компютърни зали. заниманията ще се провеждат в математическата гимназия всеки ден, по 4 часа. След това завършват обучението със съответния сертификат. Това е трето издание на IT академията. Също при нас има и две школи по изобразително изкуство, за деца от 1 до 5 клас. Паралелно с това и театралната школа има занимания и в събота, за родители, които искат да запишат децата си...", допълни още 
Пепа Ангелова за предстоящите занимания за деца по време на лятната ваканция в общинския център за личностно развитие.
Чуйте повече в интервюто на Десислава Златева с Пепа Ангелова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 13 километра в час с тротинетка в Бургас

По-строги правила за електрическите тротинетки в Бургас предлага група общински съветници от Постоянната комисия по транспорт. Акцентът този път пада върху намаляването на скоростта и санкциите за неправилно паркирани и захвърлени на пътя тротинетки. Целта е да бъдат въведени ясни правила и изисквания за движението на електрическите превозни..

публикувано на 18.04.24 в 11:44

Бургас поиска от АПИ пари за цялостен ремонт на шосето до кв. Сарафово

Община Бургас отправи призив до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да осигури средства за цялостен ремонт на шосето от Бургас до квартал Сарафово. Шосето е част от републиканската пътна мрежа, собственост на държавата и големите ремонти там се осъществяват от АПИ и с тяхно финансиране. Община Бургас прави кръпки на пътя само по спешност и..

публикувано на 18.04.24 в 11:27

Кариерен форум в Бургас среща ученици и студенти с бизнеса

Кариерен форум провеждат днес в Бургас Стопанският факултет на Софийския университет и филиалът му във фоайето на Културен дом НХК в морския град. Основният партньор на събитието е Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – училище към СУ. „Кариерен форум 8.0 – с поглед в бъдещето“ предлага на ученици и студенти срещи с..

публикувано на 18.04.24 в 11:17

Отварят моста за плажа Нестинарка в Царево преди летния сезон

Мостът за плажа Нестинарка в Царево ще бъде отворен за леки автомобили преди началото на летния сезон, съобщи общината. В момента там се изпълняват укрепителни и ремонтни дейности. Мостът пропадна по време на проливните дъждове миналата есен. Той беше подаден за финансиране от държавата като обект, разрушен от бедствие. След като..

публикувано на 18.04.24 в 10:55
Язовир Камчия

Чистят язовир Камчия в Деня на Земята

Община Сунгурларе ще отбележи Международния ден на Земята с акция по почистване на опашката на яз. Камчия, съобщиха оттам. Язовирът снабдява с питейна вода областите Бургас и Варна. Акцията под мотото "Чиста природа - чиста вода" ще започне на 22 април от 14 часа. В нея ще се включат от общинската администрация и възпитаници на Основно училище..

публикувано на 18.04.24 в 10:32

Откриват благотворителна изложба в Бургас

Благотворителната изложба ”Нека детските мечти да полетят“ще бъде открита Бургас. Тя е част на н ационално благотворително турне в подкрепа на талантливи деца от социално слаби семейства. Началото му ще бъде поставено в морския град.  Инициативата се реализира от MimArt на художничката Мария Даскалова от Пловдив. Събитието се подкрепя от дирекция..

публикувано на 18.04.24 в 09:20

Три обществени обсъждания днес в Царево по важни за региона проекти

Три обществени обсъждания ще се проведат днес в читалище „Георги Кондолов“ в Царево по важни за региона проекти. Обществено обсъждане на концепцията за „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране“ е от 13.45 часа. Водещ партньор на общината Царево е Агенция „Пътна инфраструктура“..

публикувано на 18.04.24 в 09:05