Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Три нестандартни филма представят на "Лято с документално кино" в Бургас

Снимка: Ирина Тодорова

Фестивалът за документално-художествено кино ще се проведе  на 17-19 юли в Културен център "Морско казино" в Бургас. Ще бъдат представени  филми,  сътворени от млади български режисьори.Темата на мини фестивала са  промените от 1989 година, преходът в България и постсоциалистическото минало през погледа на творците Божина Панайотова, Весела Казакова, Мина Милева и Елица Георгиева.

Ето и заглавията в програмата при вход свободен: "Червено, твърде червено" (Франция-България, 2018 г.) на Божина Панайотова. Филмът ще бъде представен на 17-ти юли от 18:30 ч.,  "Звярът е още жив" (България, 2016 г.) на Весела Казакова и Мина Милева. Прожекцията ще е на 18-ти юли от 18:30 ч. Третият филм "Всяка стена е врата" (Франция, 2017 г.) е на Елица Георгиева. Зрителите могат да го видят на 19-ти юли от 18:30 ч.

Ирина Тодорова, организатор,  докторант  по телевизионна журналистика и част от Студентския съвет на СУ:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инфлуенсъри и влогъри идват през август на фест в Бургас

Най-актуалните влогъри, инфлуенсъри, ютубъри и тик токъри пристигат в Бургас на 21 и 22 август за TEEN BOOM FEST, който ще с епроведе на Морска гара. Сред имената които ще присъстват са Мъци, Арти, Чефо, Сандеф и Стела, Сузи и Рени, Алпер Чочев, Еляса, Светът на Ванката, Йоан-Петър, Йоана Темелкова, Ивайло Захариев, 100 kila, Torino & Pashata,..

публикувано на 30.07.21 в 15:06

10 000 души в първата вечер на фестивала Sunland/EXIT

10 000 души публика събра първата вечер фестивала Sunland/EXIT на плаж Перла в Приморско. Бандата от Белград S.A.R.S. първа бе хедлайнер в петък вечер, а фронтменът Жарко Ковачевич, поздрави българската публика и заедно с феновете изпяха най-големия си хит Perspektiva. Преди тях JEREMY? благодариха за това, че един от световните фестивали, какъвто е..

публикувано на 30.07.21 в 14:10

Министърът на културата Велислав Минеков отговаря на въпроси

Министърът на културата Велислав Минеков ще отговаря на въпроси на граждани и медии в рубриката „Властта говори! Открито“ във фейсбук страницата на Министерския съвет днес, 30 юли, от 8,30 ч. Въпросите към него ще могат да бъдат задавани по време на живото излъчване, също и предварително публикувани в коментарите под видео анонса на министъра на..

публикувано на 30.07.21 в 07:30

Златно колие откриха при разкопки в Деултум

Златно колие с три висулки откриха археолози, които работят на римските терми. Това е екипът на ръководителя на НАР" Деултум" Красимира Костова .  Накитът е намерен близо до мястото, където миналата година беше открита друга ценна находка- златна обица . Тя  е от втори век и вече може да бъде видяна в експозицията на музея. Красимира Костова заяви:..

публикувано на 29.07.21 в 17:37

Юлиан Вергов представя филм с негово участие

от 20:00 часа бургазлии ще гледат филма на Павел Г. Веснаков “Уроци по немски”. Главната роля е поверена на Юлиан Вергов, а филмът спечели Специалната награда на журито и Наградата на ФИПРЕССИ на 25-ия София Филм Фест през март тази година. Кинофеновете ще могат да дискутират филма на специална среща с Юлиан Вергов, която ще се проведе на..

публикувано на 29.07.21 в 15:41

Много нови участници на "Бургас и морето" тази година

Националният песенен конкурс „Бургас и морето“ тази година се разгръща още по-широко и допусна до конкурсната програма 14 песни финалисти. Причината – огромният интерес от изпълнители от цялата страна – близо 60 песни са били заявени за участие. Има и съвсем нови участници, коментира Мирослава Аргирова, културни дейности в община Бургас...

публикувано на 29.07.21 в 10:52

Над 50 часа с музика гарантира Sunland by Exit на плаж Перла

Над 20 000 човека се очаква да привлече за три дни новият плажен фестивал Sunland, част от Exit. На плаж Перла ще дойдат десетки изпълнители от цял свят, подкрепени от солидна доза българска музика.  Територията на Sunland у нас ще се простира на цели 130 декара , обособени от 3 км. граница на фестивала, което гарантира, че ще бъде спазено..

публикувано на 29.07.21 в 08:30