Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Далече от затвора

| обновено на 05.11.18 в 13:21

Често не си даваме сметка, че всеки един от нас може да бъде част от статистиката и как един злополучен миг може да разруши съдбата на три семейства. Фичърът „Далече от затвора“ на Петя Михова разказва за съдбата на един затворник, който излежава 13-годишна присъда за убийство. 

В затвора Деян Димитров успява да съхрани себе си като започва да пише и да издава своите книги. Надникваме в света зад решетките, където може да бъдеш наказан за това, че имаш  … нощна лампа. 

Историята е пример за това, че животът не е само бял или само черен, а понякога има и сиви нюанси. 

"Далече от затвора" беше отличен на БНР Академия 2018.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стотици чакаха под дъжда за автограф от Христо Стоичков (снимки)

Стотици бургазлии чакаха под дъжда на пл. "Тройката",за да получат автограф и книгата  „Христо Стоичков. Историята“. Футболната легенда  откри детски турнир с участието на отборите на ФК „Бургас спорт“, ФК „Нефтохимик“, ФК „Черноморец 1919“ и ДФК „Звездичка“. За Камата Бургас е специален град. Един от първите му мачове още като юноша е именно тук.  "Няма..

публикувано на 27.05.23 в 15:54

Ловни трофеи показа ЮИДП на изложение в Истанбул

Югоизточното държавно предприятие в Сливен представи успешно страната ни на Международното ловно изложение в Истанбул. Форумът е ежегоден, а тази година се разглеждат експозиции на ловни трофеи, оръжия, дестинации за ловен туризъм, както и могат да бъдат закупени ловни екипировки, аксесоари и много други. Югоизточно държавно предприятие - Сливен..

публикувано на 27.05.23 в 11:31

Замервания и санкции за силна музика в ромската махала на Веселиново

Десетки сигнали за силна музика и нарушаване на обществения ред са подадени в община Тунджа. В ромската махала в село Веселиново ще бъдат извършени замервания на шума и ще бъдат налагани санкции. От общината ще наемат фирма, която да извърши замерванията със сертифицирани уреди, за да могат да бъдат наложени предвидените по закон санкции, уточни..

публикувано на 27.05.23 в 07:37

Футболен турнир събира пари за апаратура за Отделението по неонатология на УМБАЛ-Бургас

От 9 ч. в спортен комплекс „Диалог 359 Арена“ ще се проведе благотворителен футболен турнир под надслов „Заедно за децата на Бургас“.  Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на апаратура за Отделението по неонатология на УМБАЛ-Бургас. Събитието е организирано от бургаските общественици Боян Дяков и Явор Жеков със съдействието на Община..

обновено на 27.05.23 в 07:26

Областният управител на Бургас и новият посланик на Франция обсъдиха бъдещето на остров Св. Кирик и Юлита

Състоянието и бъдещето на остров Св. Кирик и Юлита в Созопол беше основна тема на разговора между областния управител Мария Нейкова и Жоел Мейер. Приемственост и съмишленост в действията си гарантира посланикът на Франция относно бъдещето на археологическата и културна ценност. Жоел Мейер обяви, че вече е подписано споразумение между Франция и България..

публикувано на 26.05.23 в 17:14

Поетичен круиз на 30 май в бургаския залив

На 30 май ще се състои  поетичен круиз с представители на бургаската писателска общност. В него ще вземат участие и чуждестранни гости – участници в Международния литературен фестивал "Свято слово", организиран от НЧ "Л. Каравелов 1940", реализиран с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Бургас. Тази година представителите са от Хърватия,..

публикувано на 26.05.23 в 14:30

Новият посланик на Франция посети за първи път Бургас

Новият посланик на Франция у нас Негово Превъзходителство Жоел Мейер посети за първи път Бургас и се запозна с кмета Димитър Николов. „За нас е важно да търсим партньорство с френски компании, с френски градове.“, каза кметът. Посланик Мейер отговори, че Бургас е динамичен, атрактивен град и той е готов да съдейства за сближаването му с Марсилия...

публикувано на 26.05.23 в 12:54