Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Даниела Костадинова от БНР Бургас с награда "Златно перо" за журналистика (ВИДЕО)

Годишната награда "Златно перо“ на Съюза на българските журналисти, в категорията „Кореспондент на централна медия в страната“, беше присъдена на дългогодишния  кореспондент на БНР в Бургас и главен редактор на БНР-Бургас Даниела Костадинова. Наградата се дава за високи постижения и професионалното отношение към темите. Отличието беше връчено от доцента по журналистика и връзки с обществеността във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ Георги Калагларски. 

Най-голямата неправителствена организация на журналистите отличи репортажа на Даниела Костадинова за разбитата индустрия на Бургас, излъчен на 1-и май в ефира на БНР.

В словото си Даниела Костадинова подчерта, че наградата е изключително ценна, защото е признание на колеги.

"Репортажът беше част от поредица материали по тема, към която Българското национално радио е особено чувствителна. Тази тема има минало, има и бъдеще. Тя е живата памет, която трябва да запазят истинските журналисти. Благодаря на СБЖ за наградата и на БНР за това, че не само информира, а и архивира нашата история."

15 журналисти  и представители на медиите бяха наградени в различните категории за творчески постижения тази година. Годишните награди на СБЖ са в категориите - радиожурналистика, графичен дизайн на печатно издание, електронен сайт, документалистика, за българска медия извън страната, за чуждестранен кореспондент, за особени заслуги към българската журналистика и др.  Наградите на СБЖ се очакват с  вълнение и нетърпение от българските медии, защото  те са признание на колеги. Всяка година те се връчват в дните около Деня на народните будители.
=youtu.beСнимка

Снимка

Снимка


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен подменят лампите на всички светофари

Изцяло подменени са светофарните секции на кръстовището между булевардите „Стефан Стамболов“ и „Георги Данчев“. Дейностите включваха подмяна на лампите с нови LED-лампи и освежаване на металните конструкции с трикомпонентна боя. Община Сливен планира поетапна подмяна на лампите на всички 28 светофарни уредби в града. Новите се изграждат според..

публикувано на 17.09.21 в 16:26

Ще има празничен концерт на крепостта Туида, но с малко публика

По повод Деня на Независимостта на България – 22 септември, Община Сливен и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ организират празничен концерт с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“. Проявата ще се състои в сряда, от 11.00 ч. на сцената на Крепост „Туида“. Съгласно разпоредбите на заповедта на министъра на здравеопазването с цел спазване..

публикувано на 17.09.21 в 16:07
Областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Областният управител на Сливен иска от МРРБ ремонт в кв. "Речица"

Областният управител Минчо Афузов изпрати писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и ръководството на „Български ВиК холдинг“ за спешната нужда от основна реконструкция на водопроводната мрежа в кв. „Речица“ в Сливен. Към писмото е приложена и количествено-стойностната сметка за ремонтите, която бе предварително..

публикувано на 17.09.21 в 15:51

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път

Част от Инициативния комитет за организиране на протеста на 18 септември се срещна с кмета на Община Айтос, за да разговаря за позицията на общината по повод проблемния път и предстоящото събитие. Становището на администрацията е, че проблемът може да бъде решен само, ако пътя бъде изведено извън града. Републикански път III-208  преминава..

публикувано на 17.09.21 в 15:30
Асен Василев и Кирил Петков

"Булевард Демокрация" - на 17 септември

8-9% подкрепа получава Харвардското дуо Петков/Василев преди още да са обявили с коя партия ще се явяват на изборите. Това са предварителните оценки на „Алфа Рисърч“, което днес стана ясно. И това въобще не е изненадващо. Че част от електоралните единици (и то не малка част) са готови да заложат на личности без да са наясно с техните политики. Сякаш..

публикувано на 17.09.21 в 14:58

Заличената пешеходна пътека на Подземната улица не отговаряла на условията

Пешеходната пътека при кръстовището на Подземната улица в Бургас е премахната, защото не е отговаряла на условията. Решението не е окончателно. Пешеходците поискаха светофар.  Маркировката на пешеходната пътека е заличена с черна боя след съвместен оглед с „Пътна полиция“, съобщи Иван Гюлев, председател на Общинската комисия по..

публикувано на 17.09.21 в 14:36

БЧК ще предостави хранителни помощи на над 12 хиляди души в Бургаско

12 188 души от Бургаска област ще получат хранителни пакети по Оперативната програма за храни или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Раздаването ще започне от понеделник, 20 септември, от община Бургас и ще продължи по график в останалите 12 общини от..

публикувано на 17.09.21 в 13:37