Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ненчо Балабанов представи "Ти избираш" в ефира на БНР Бургас

| обновено на 10.01.19 в 11:18

„Ти избираш” е новият музакален проект на актьора Ненчо Балабанов. Посланието на видеото е насочено към разбирането на приемната грижа и отношение към децата без родители и техните житейски трудности. Песента е по тест на Ненчо Балабанов, който прави музиката в съавторство с Магомед Алиев-Мага. Аранжиментът е на Мага.

“Всяко дете заслужава равен старт, любов и подкрепа. Децата са нашето бъдеще, затова имат нужда от нас. Сметнах, че това е начинът, по който аз мога да ги подкрепя и да им дам малко повече вяра в себе си. Защото много от тях, които са в домове, които са изоставени, които са в приемни семейства, много от тях цял живот страдат от комплекс, че не са като другите”, смята пеещият актьор Ненчо Балабанов. Именно това го мотивира да посвети песента си „Ти избираш“ на каузата. 

Джаз певицата Хилда Казасян, легендарната „девятка“ на „Левски“ Георги Иванов-Гонзо са част от видеото. С тези две вълшебни съставки няма как да не се получи интересна визия, смята авторът. 

Пеещият актьор, преди време обра овациите на зрителите с участието си в  „Като две капки вода“. В шоуто той направи брилянтни имитации както актьорски, така и вокално. Това, което не знаем обаче е, че пеенето е първата страст на актьора, сподели той пред БНР Бургас.

"Аз съм бил певец преди да стана актьор. Изявите ми на сцена на 14-15 годишна възраст започнаха с пеене. Затова и много се изненадват, че това, което съм завършил е актьорство, а всъщност и пея. Не съм спирал музикалната линия през годините и поддържам огъня и потребността да се изразявам и чрез пеене."
Това няма да е последното парче. Балабанов е подготвил за това лято и много реге звучене.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първото издание на конкурса "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе в Бургас

Първото издание на музикалния конкурс  "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе на 25 и 26 април от 17.00  до 20.00 часа в Културния център “Морско казино” в Бургас, съобщават от Общината.  Целта е да се даде възможност на всички участници да представят уменията си и да обменят практическа информация в областта на музиката.  Събитието се организира от..

обновено на 25.04.24 в 15:34

"Дюн" с дарителска кампания, за участие на световните финали в Прага

През юни и юли Танцова школа "Дюн" има възможност да участва в световните финали на престижния танцов конкурс Dance World Cup в Прага.  "Дюн" ще се състезава с 30 деца във възрастовите категории "мини", "деца" и "юноши" и в състезателните стилове "съвременен танц", "танцово шоу", "джаз танц", "характерен танц", "лирикъл".  За да получат правото на..

публикувано на 25.04.24 в 15:18

Бургас отбеляза 62 години от рождението на Петя Дубарова

Има няколко знакови имена, които всеки свързва с Бургас, както и Бургас с тях. Своето запазено място заема и Петя Дубарова – едно от чудесата на България. Отива си твърде млада, само с намек за огромния си талант и без възможност да разкрие изцяло възможностите си. На нас оставя негодуванието за несправедливостта към нея и догадките за развоя на живота..

публикувано на 25.04.24 в 14:03

Младежкият фестивал "Солинария" се завръща в Созопол през юли

Четвъртото издание на младежкия арт фестивал „Солинария“ ще се проведе от 2 до 13 юли в Созопол. През 2024 година ще има два мастър класа – по пиано и камерна музика на проф. Борислава Танева и д-р Елена Чолакова, както и цигулка – на Ангелина Абаджиева. Интересът е сериозен и групите за майсторските класове са почти запълнени. Програмата в..

публикувано на 25.04.24 в 13:16

Представят в Бургас книгата за Апостол Карамитев „Рицарят на доброто“

Две литературни премиери ще зарадват четящата публика в Бургас, днес на 25 април. Това са книгите „Рицарят на доброто“, посветена на личността и творчеството на незабравимия актьор Апостол Карамитев и "Възхвала на провинцията”. Автори на първата книга са Олга Маркова и Момчил Карамитев. Втората  е последното книжно бижу на драматурга и поет Александър..

публикувано на 25.04.24 в 12:38

Александър Секулов представя в Бургас "Възхвала на провинцията”

Писателят и лауреат на наградата „Христо Фотев“ Александър Секулов  представя днес в Бургас най-новата си книга "Възхвала на провинцията”.  Това е книга събрала негови кратки белетристични форми, малки текстове, създавани по различни поводи, философски прозрения, спомени и  афоризми.  "Ноевият ковчег на Александър Секулов е провинцията, която авторът..

публикувано на 25.04.24 в 10:42

Бургаска поетеса събра в антология стихове от 15 държави

42 автори от 15 държави, преведени от 9 езика и представени с над 100 творби, са събрани в антологията "Преоткрити в словото", чийто съставител и преводач е бургаската поетеса Наталия Недялкова.  В книгата са включени произведения на съвременни емблематични автори не само от съседните балкански страни и Европа, но също така и представители на..

публикувано на 24.04.24 в 13:05