Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Граждани настояват за спирка около Турското консулство

Спирка да бъде изградена около турското консулство предлага Султана Райкова. Тя е събрала подписите на хора, които живеят в центъра около Славейковото пазарче и е внесла предложението си до общинските съветници. Живущите в района настояват да имат по - удобна връзка с градския транспорт. 

За броени часове събрах подписите на хората, каза за БНР Бургас Султана Райкова. 80 - годишната жена се придвижва с бял бастун и трудно стига като други възрастни до отдалечените от тази точка на града спирки на булевардите "Демокрация" и "Булаир". Идеята да има спирка в този район на центъра, Райкова предлага още преди пет години на кмета Димитър Николов, но така и не получава отговор от администрацията. Затова сега прави подписка:

Тука има две платна,едното е от юг на север, две коли могат да се разминат,по средата има една зелена  площ, три метра е широка. От другата страна има друго платно пак двойно, което идва от юг на север. Трябва един навес и една пейка.Трябва да спират всички градски автобуси.

В писмото до общинските съветници са описани 10 улици в центъра, които трябва да бъдат преминати, за да стигнат хората до градските спирки, обясни още Райкова, за да се качи възрастната жена в автобус тя ходи до:

Чак на "Булаир" или на "Гурко", отнема ми много време и ползвам таксита, какво да правя?!

Предложението ще бъде разгледано от общинските съветници от комисията по транспорт.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради Северния обход от понеделник затварят платното към кв. "Ветрен"

Във връзка с изливане на бетон за тротоарни конзоли на съоръжение за обект: Обходен път на гр. Бургас - от км. 230+700 на път I-9 „Сарафово“-Бургас до км. 493+550 на път I-6 „Ветрен“-Бургас и локални платна (така нареченият Северен обход на Бургас), от 09:00 ч. на 20.09.2021 г. (понеделник) до 16:00 ч. на 24.09.2021 г. (петък) ще се въведе нова временна..

публикувано на 17.09.21 в 17:09

В Сливен подменят лампите на всички светофари

Изцяло подменени са светофарните секции на кръстовището между булевардите „Стефан Стамболов“ и „Георги Данчев“. Дейностите включваха подмяна на лампите с нови LED-лампи и освежаване на металните конструкции с трикомпонентна боя. Община Сливен планира поетапна подмяна на лампите на всички 28 светофарни уредби в града. Новите се изграждат според..

публикувано на 17.09.21 в 16:26

Ще има празничен концерт на крепостта Туида, но с малко публика

По повод Деня на Независимостта на България – 22 септември, Община Сливен и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ организират празничен концерт с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“. Проявата ще се състои в сряда, от 11.00 ч. на сцената на Крепост „Туида“. Съгласно разпоредбите на заповедта на министъра на здравеопазването с цел спазване..

публикувано на 17.09.21 в 16:07
Областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Областният управител на Сливен иска от МРРБ ремонт в кв. "Речица"

Областният управител Минчо Афузов изпрати писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и ръководството на „Български ВиК холдинг“ за спешната нужда от основна реконструкция на водопроводната мрежа в кв. „Речица“ в Сливен. Към писмото е приложена и количествено-стойностната сметка за ремонтите, която бе предварително..

публикувано на 17.09.21 в 15:51

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път

Част от Инициативния комитет за организиране на протеста на 18 септември се срещна с кмета на Община Айтос, за да разговаря за позицията на общината по повод проблемния път и предстоящото събитие. Становището на администрацията е, че проблемът може да бъде решен само, ако пътя бъде изведено извън града. Републикански път III-208  преминава..

публикувано на 17.09.21 в 15:30
Асен Василев и Кирил Петков

"Булевард Демокрация" - на 17 септември

8-9% подкрепа получава Харвардското дуо Петков/Василев преди още да са обявили с коя партия ще се явяват на изборите. Това са предварителните оценки на „Алфа Рисърч“, което днес стана ясно. И това въобще не е изненадващо. Че част от електоралните единици (и то не малка част) са готови да заложат на личности без да са наясно с техните политики. Сякаш..

публикувано на 17.09.21 в 14:58

Заличената пешеходна пътека на Подземната улица не отговаряла на условията

Пешеходната пътека при кръстовището на Подземната улица в Бургас е премахната, защото не е отговаряла на условията. Решението не е окончателно. Пешеходците поискаха светофар.  Маркировката на пешеходната пътека е заличена с черна боя след съвместен оглед с „Пътна полиция“, съобщи Иван Гюлев, председател на Общинската комисия по..

публикувано на 17.09.21 в 14:36