Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бачийски: Опитваме се да спасим стадион "Черноморец"

За конфликт на интереси по казуса с ПСФК „Черноморец Бургас“ сигнализира общинският съветник Константин Бачийски. Той посочи, че адвокатът, който трябва да защитава правата на дружеството и прокуристът са свързани с фирмите-кредитори. В момента има риск ПСФК „Черноморец Бургас“ да бъде обявен в несъстоятелност и да започне разпродажба на активите му.

„ПСФК „Черноморец Бургас“ се защитава от адвокат Керка Богоева. Същевременно тя се явява свързано лице с един от кредиторите – „Силва Маре“ ЕООД се казва компанията. В Търговския регистър е видно, че адвокат Богоева е съдружник със собственика и управителя на това дружество. От друга гледна точка, другият кредитор „Спортс Пропърти Мениджмънт“, който претендира да е основен кредитор на ПСФК „Черноморец“, се оказва, че адвокат Богоева защитава и неговите интереси. Междувременно прокуристът на ПСФК „Черноморец“ Пламен Киряков, който представлява дружеството, също според мен е заинтересован дружеството да бъде обявено в несъстоятелност. Причината е, че той самият е кредитор. Има съдебни решения в негова полза, осъдил е ПСФК „Черноморец“ на доста големи суми“, обясни БачийскиПотърсихме Пламен Киряков и Керка Благоева за тяхното становище по казуса, но към момента няма отговор от тяхна страна.

Оказва се и, че представителите на Община Бургас в Съвета на директорите на ПСФК „Черноморец“ нямат достъп до документацията на дружеството. „Не мога да разбера как едно дружество може да бъде обявено в несъстоятелност при положение, че Съветът на директорите няма достъп и не знае, че има такива задължения. Т.е. някакви фирми казват, че имат претенции към дружеството, но те не са представили документи на Съвета на директорите“, обясни Бачийски. Той допълни, че като председател на комисията за ПСФК „Черноморец“, създадена от Общинския съвет, е искал достъп до документацията от деловодството на дружеството, за да се запознае с това кои са кредиторите и на какви документи се позовават. „Беше ми отказан достъп под предлог, че ние си имаме представител в Съвета на директорите. При поставени въпроси и при поискване на информация от Съвета на директорите, те казват „ние откакто сме в Съвета сме нямали достъп до тази информация“. За да съм 100 %, че това, което казват е вярно -  аз и двамата членове на Съвета на директорите, които представляват Община Бургас, които са излъчени от Община Бургас, сме ходили лично в деловодството на ПФСК „Черноморец Бургас“ с нотариус. Има нотариално заверени протоколи, в които е отказано достъп до документацията и достъп до деловодството на дружеството на лицата, които управляват дружеството. Това е един правен абсурд“, посочи той.

Според него другият акционер „Петрол Холдинг“ АД не гледа как да спаси и запази дружеството, а работи в обратна посока. Към момента състоянието на това предприятие също не е добро. Заради многото задължения, които има, то е обявено в несъстоятелност с решение на Старозагорския окръжен съд от октомври 2016 г. Това показва справка от Търговския регистър. Наложен е запор върху цялото движимо и недвижимо имущество на „Петрол Холдинг“ АД.

 Бачийски посочи, че ако бъде направена нова пазарна оценка на активите на ПСФК "Черноморец", а именно стадиона, тя ще бъде много по-висока от времето, когато е бил апортиран. „Съизмерими имоти в подобна локация се продават на в пъти по-високи цени на квадратен метър, отколкото е апортиран този терен. Ако се направи преоценка на активите ще се окаже, че дружеството има много по-голяма стойност и много повече активи, отколкото задължения“, допълни общинският съветник.

Според Бачийски прокуратурата трябва да се намеси по казуса, тъй като вече има видими индикации за умишлен опит дружеството да бъде доведено до обявяване в несъстоятелност. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С четири медала се завърнаха колоездачите на „Shore Invaders” от състезание в Тетевен

С четири медала се завърнаха децата от бургаския клуб по планинско колоездене „Shore Invaders” от Тетевен. Там се проведе първото състезание  от българските DownHill серии за деца и юноши, обясни Николай Желев, основател и треньор в клуба.  "При преминаването на всеки един от нашите състезатели от „Shore Invaders”, просто публиката избухваше. те..

публикувано на 09.07.20 в 12:15
Илияна Стоилова и Йоан Колев

Красотата на изкуството да контролираш вятъра

 Akasha surf school функционира с опита и знанията на професионални спортисти в уиндсърфа и ветроходството. Oснователите му са  Йоан Колев - многократен национален и балкански шампион, както и участник на Летните Олимпийски игри в Лондон  2012 година, и Илияна Стоилова - многократен държавен шампион по уиндсърф за жени, спортен талант на Еврофутбол 2015...

публикувано на 08.07.20 в 17:55

Най-добрите състезатели по планинско колоездене се събират в неделя на "Шилото"

Най-добрите състезатели по планинско колоездене ще се съберат в неделя в Бургас. На хълма "Шилото" край комплекс "Меден рудник" ще се проведе шампионатът по планинско колоездене, в дисциплината DownHill, спускане за лицензирани състезатели до 16-годишна възраст, разказа Николай Желев от клуб „Shore Invaders”, който са основни организатори на..

обновено на 08.07.20 в 17:10
снимката е илюстративна

Продължава записването за плувния маратон от остров Света Анастасия до Моста

Едно от големите предизвикателства за плувците - маратонът от остров Света Анастасия до Моста, отново дава възможност ентусиастите да покажат своите възможности. Събитието ще се проведе на 18 юли, а желаещите да се включат в него вече може да подават своите заявки за участие. Всеки плувец, който има желание да се включи в преодоляването на..

обновено на 08.07.20 в 10:33

Вицешампионска титла за ватерполистите на „Черноморец"

Във втора възраст ватерполният "Черноморец" триумфира в призовата тройка на България за този сезон. В рамките на една седмица най-успешният и най-титулуван бургаски клуб вдигна втора купа. Направиха го юношите старша възраст, които се окичиха със сребърните медали и станаха вицешампиони на страната. Това е същият отбор, който беше под въпрос за участие..

публикувано на 07.07.20 в 16:34

Състезателките по водна топка на „Арена Бургас“ се окичиха със сребърни медали

Момичетата възраст U15, от к луб по водна топка „Арена Бургас“ надиграха убедително с 15:7 миналогодишните шампионки от „Ботев“ Враца. Това се случи във варненския басейн "Приморски“, където се състоя заключителният турнир по водна топка за жени, в тяхната възраст. Девойките обаче загубиха в  първия си мач с 16:4 от силният отбор на КПС „Варна“,..

публикувано на 07.07.20 в 11:25

Женски футболен клуб „Бургас“ се завърна със сребро от турнир по футбол

Един гол във вратата на противника не достигна на ЖФК "Бургас" да грабне златото на турнира по футбол за девойки този уикенд в Русе. Участници в него бяха отборите на домакините от ФК "Дунав", Женски футболен клуб "Варна", ДЮФК "Янтра-2013" - Габрово и ЖФК "Бургас". След две победи над русенки и габровки с 4:1 и 2:0, на финалното морско дерби..

публикувано на 06.07.20 в 14:19